perjantai 2. tammikuuta 2015

Nakkien kuumentaminen


Älkää nyt naurako minulle.
Mutta pakko se on tämäkin tänne laittaa, kun nyt vasta vanhoilla päivilläni opin nakitkin keittämään oikein. Haluankin nyt kysyä teiltä kuinka olette itse keitelleet nakkinne, kun niitä syötte?
Tämän ohjeen bongasin Hyvä kokki-kirjasta, jonka Ukkoseni taannoin minulle toi.

Tänään ollaan viipotettu taas siihen malliin, että heikompaa olisi jo hirvittänyt.
Ensin aamulla kierreltiin kolme kauppaa etsien verhoja olohuoneeseen, mutta laihoin tuloksin.
Siispä kotiin saunomaan ja syömään tämä surullisen kuuluisa kuumennetut nakit ja perunamuusi annosta ja sitten uusi kierros kauppoja ja lopulta löysimme mieleisemme eli meille tuli olohuoneeseen Vallilan happy days- verhot.
Kyllä nyt näyttää olohuonekin hieman eri näköiseltä kuin ennen.
Olen kyllä sitä mieltä, ettei kannattaisi ostaa verhoja, jotka ovat mukiin menevät vaan täytyisi vaan odottaa, että löytää ne itselle sopivat, joihin sitten tykästyy kerta heitolla.


Mutta sitten tähän nakkien kuumentamiseen...
Kopion nyt aivan täysin tämän kirjan ohjeen teille.

Tyhjiöpakatut nakit voi kuumentaa omassa pakkauksessaa vesikattilassa.
Pane avaamaton pakkaus poreilevaan veteen ja kuumenna noin 15 minuuttia. Näin maut ja aromit säilyvät parhaimmillaan.
Kuumenna irtonakit (sipulilla ja pippureilla maustetussa) vedessä seuraavasti:
Pane nakit kiehuvaan veteen ja kuumenna vesi uudelleen kiehumispisteeseen. Nosta kattila liedeltä ja anna nakkien kuumentua kannen alla 5-10 minuuttia. 

Näin se kuuluu kirjojen mukaan mennä. Minä kun en ole noihin keitin vesiinkään ikinä mitää sipuleita enkä pippureita laitellut. Mutta kokeillaan sitäkin seuraavalla kerralla.
Tästä nakkien keitto kerrasta oli ainakin se apu, ettei nakit halkeilleet keitettäessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)