keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Metsästäjän broilerikastike




Tässä ollaan oltu hieman kipeänä vatsatautia on ollut oikein kunnolla liikenteessä.
Puolet hoidokeista on ollut pois ja minä sain myös taudin ja samoin Ukkoseni. Likat onneksi on jotenkin säilyneet terveinä.
Onni onnettomuudessa, olin sunnuntaina tehnyt lihapullat maanataille valmiiksi ja Ukkoseni kuorinut potut, joten maanatain ruoka oli mukavasti valmista ja sain mammua sängyn perukoilla koko päivän.
Onneksi Ukkoseni oli silloin vielä terveen kirjoissa ja sairastui sitten heti, kun minä olin toipunut.

Eilen kävi pottukauppias ja tuli taas otettua pottua säkillinen. Eipä tarvitse taas kaupasta kantaa niska väärässä pottuja ja kaiken lisäksi tällä pohjanmaan miehellä on sitten niin hyvät potut, että jo senkin takia on niitä pakko ottaa.

Tänään tuntuukin olo niin pirtsakalta, että laittelin heti aamutuimaan ruoat valmiiksi tänään syödään spelttirisotolla tätä broilerikastiketta ja parsakaalia.
Tämän broilerkastikkeen ohjeen nappasin 2008 /5 Yhteishyvän ruoka-lehtisestä.


300 g broilerin fileesuikaleita
4 viipaletta pekonia
1 sipuli
2 valkoksipulinkynttä
1 tlk (185 g ) säilöttyjä herkkusieniä
1 tlk (370 g ) paseerattua tomaattia
1 tl timjamia 
1 tl (ruusu)suolaa
1 (luomu) kanaliemikuutio
1/2 tl rouhittua mystapippuria
1 dl smetanaa
 (oikeassa ohjeessa oli kermaa, mutta minulla smetanan päiväys alkoi tulla vastaan, niin käytin sitä.)

Suikaloi pekonit ja silppua sipulit. Paista pannulla ja lisää joukkoon broilersuikaleet.
Kaada joukkoon herkkusienet liemineen sekä tomaattisoosi.
Anna porista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Mausta  ja lisää smetana. Tarjoile riisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)