kotiliesi

tiistai 27. tammikuuta 2015

Makaroni-makkarapata



Löysin reseptikätköstäni 1975 vuoden Vaasan myllyn ruokaesitteen, josta tämä ruoka on peräisin.
Nostalgista retro ruokaa, mitä muuten edelleen syödään vaikkei tämmöiset usein enään blogeihin ja resepti vihkosiin pääsekään.

Syksyn hoitopaikat ovat melkeinpä täytetty.
Enään yksi paikka vapaana. Nyt nuorentuukin väki oikein kerta heitolla. Meiltäkun lähtee kolme eskariin ja tilalle tulee alle kahden vanhoja lapsukaisia. 
Onneksi taas muistin vuoden alussa laittaa hoitopaikka välitykseen ilmoitukset. Nykyään kun täytyy niin aikaisin hakea noita hoitopaikkoja. Ennen vanhaan, kun nuorimmaiseni lähti hoitoon riitti parin kuukautta ennen hakea. Nyt on haettava ainakin täällä Tampereella puoli vuotta aikaisemmin hoitopaikkaa, jotta hoitopaikan saa jostakin inhimillisestä paikasta, eikä tarvitse lähteä lasta kuskaamaan toiselle puolelle kaupunkia. 
Millä sitä edes tietää puolen vuoden päähän mitä sattuu ja tapahtuu. 


3 dl makaronia, vettä ja suolaa
100 g pekonia
200 g lenkkimakkaraa
100 g purjoa
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1/2 tl suolaa
1/4 valkopippuria
250 g herne-maissi-paprikaa


Keitä makaronia 10 min suolalla maustetussa vedessä ja valuta se kuivaksi lävikössä. Silppua pekoni hienoksi, leikkaa makkara viipaleiksi ja purjo paksuiksi renkaiksi. Ruskista pekoni, makkara ja purjo kevyesti padassa ja lisää sinne vesi, kasvisliemi, makaroni ja mausteet. Anna ruoan kiehua hiljalleen 5 min ja lisää herne-maissi-paprikat pataan. Kuumenna ruoka uudelleen kiehuvaksi ja tarjoa se suoraan padasta.



2 kommenttia:

  1. Niin onko se nyt lihaliemi vai kasvisliemi. Yllä lukee kasvisliemi, alla lihaliemi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis, ilman muuta kasvisliemikuutio, minä kun en lihaliemikuutioita käytä laisinkaan.
      Kyseisessä ohjeessa varmaan olisi oikeasti käytetty lihaliemikuutiota :)
      Kiitos ja kumarrus tarkkasilmäiselle.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)