torstai 29. tammikuuta 2015

Kuorrutetut jauhelihapihvit


Välillä on hyvä herkutella ja tänään meillä sitten herkuteltiin jauhelihapihveillä, jotka sai pinnalleen cheddarjuusto siivut ja pekonia sekä tomaattia. Namskista.

Kävin tässä pitkästä pitkästä aikaa tupperware kutsuilla, olikin tullut paljon uutta ja kätevää tuotetta markkinoille sitten viimme näkemäni. No, ihmekös tuo kun viimme kutsuista oli aikaa peräti kuusitoista vuotta.
Esittelen sitten parin viikon päästä ostokseni teille.

Mutta sieltä kutsuilta tuli myös mukaani oiva vinkki muovi astioiden hoitoa koskien eli huuhtele aina muovi astiasi käyrön jälkeen kylmällä vedellä ennen kuin laitat esim. astianpesukoneeseen tai muuten tiskaat ne.
Niin ei makuja tai värejä jää astioihin ja astia pysyy raikkaana ja hyvän näköisenä pitkään.
Minulla ainakin on niitä astiota, joihin on jäänyt esim.keitoista rannut kulhon sivuihin. 

No, olen kai minäkin tuon vinkin joskus kuullut, mutta tuntuu, että se unohtuu aina tuossa arjen hyörinässä.
Mutta josko sitä nyt muistaisi huuhdella nuo muoviastiat niin säästyisi uusien kippojen ostamiselta.

400 g naudanjauhelihaa
2 keitettyä perunaa
1 kananmuna
1 sipuli
2 rkl kapriksia
1/2 dl maitoa
1 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g pekonia
4 cheddarjuustonsiivua

Kastike:

2 dl kermaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl salviaa 
2 rkl tomaattipyreetä

tomaattiviipaleita koristeeksi

Sekoita jauhelihamurekkeen ainekset ja anna hetki levätä ja maustua jääkaapissa ennen pihvien tekoa.
Muotoile taikinasta pihvejä ja laita ne uunivuokaan.
Leikkaa pekonit puoliksi ja laita kaksi palaa pekonia aina yhden pihvin päälle.
Peitä sitten pekoni cheddarjuustosiivulla.
Paista uunissa 15 minuuttia 225 lämmössä.
Sekoita kastike ainekset ja kaada pihvejen päälle. Anna paistua vielä uunissa 5-10 minuuttia.
Leikkaa pihvejen päälle tuoreet tomaatti viipaleet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)