keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Jauheliha-linssikeitto


Tänään saatiin nuorimmaisenkin oppilas/opettaja keskustelu onnellisesti ohitse.
Nyt saa vain keskittyä näihin työ ja koti asioihin.
Tuli käytyä tänään myös uudemman kerran kirjastossa ja nyt löytyikin mukavasti kirjoja.
Minulla on vihkossa aina kirjojen ja kirjailijoiden nimiä, joita sitten koitan etsiä kirjastosta.
Kirjoittelin kaikki nyt uudestaan ja laittelin aakkosjärjestykseen, niin on paljon helpompaa etsiäkin niitä siellä kirjastossa. Kyllä näytti auttavan.

Kävin juuri kellarissa etsiskelemässä vanhemman tytön luistimia ja viimmeisestä kaapista sitten löytyi oikeat. Kylläpä meillä onkin vanhoja "uusia"luistimia oikein kolmin kappalein.
Kun saisi itsestään sen verran aikaiseksi, että laittelisi niitä tuonne nettikirppareille myyntiin, niin saisi noihin kaappeihinkin hieman tilaa.

Minun piti tehdä Vappu Pimiän ohjeella meille täksi päiväksi jauheliha-linssikeittoa, mutta eilen ohjetta vielä katsoessani huomasin siihen tulevan valkoviiniä ja sitähän ei nyt tällä haavaa meillä ollut. (Nenän valkaisuilla kun täällä mennään.)
Joten ei auttanut muu, kun uutta reseptiä etsimään ja löysinkin sitten Lempiruoka-blogista herkullisen tuntuisen ohjeen.
Keitto oli tosi herkullista ja lupasinkin tehdä tätä nyt useimminkin, kun kerran hyvä keitto ohje löytyi.
Hoidokitkin tykästyi keitosta niin, ettei sitä enään paljoa huomiselle jäänyt. Vaikka olin ajatellut, että huomenissa syömme sitten keiton sun muiden ruokien loput pois.
Hyvä näin, pääsee taas uusia ruokia tekemään.

1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
400 g naudan jauhelihaa
2 dl punaisia linssejä
2 kasvisliemikuutiota
1 l vettä
1 tlk paseerattua tomaattia
1 rkl soijakastiketta
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl basilikaa
1 rkl timjamia
1 rkl rosmariiniä
1 tl mustapippuria
1 tl ruususuolaa

Pilko sipulit ja paista niitä jauhelihan kanssa padassa.
Jauhelihan ollessa kypsää linssit ja vesi sekä kasvisliemikuutiot.
Anna kiehahtaa ja lisää kaikki muut ainekset mukaan.
Anna kiehua noin puolisen tuntia miehdolla lämmöllä. Maista ja nauti.
Muista tämä keitto vain paranee vanhetessaan. Siispä ensi kerralla teenkin keittoa heti isomman satsin meidän rykmentille.







2 kommenttia:

  1. Melkoisen voimakasmausteinen resepti omaan makuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, niin meillä kun on kaikilla niin eri laiset maku nystyrät. Minä annoin kiehua vielä mausteiden jälkeen ja maut jotenkin upposivat keittoon. Meillä ei edes lapset huomanneet mausteisuutta.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)