kotiliesi

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Peruna-pekoniröstit tähteistä


Monelle on varmaan jäänyt laatikoita ja perunoita joululta. Niinpä meilläkin ja minä kehittelin niistä tälläisen rösti ruoan.
Tähän voi aivan hyvin käyttää perunan kaverina tai vaikka kokonaan lanttu- tai porkkanalaatikon rippieet tai vaikkapa perunamuusi sopisi vallan mainiosti , mutta minä nyt laitoin nuo keitetyt potut ja imellettyäperunalaatikkoa joukkoon kun niitä oli tarjolla.
Loput laatikot pakastan ja laitan pieniin rasioihin saa sieltä sitten jauhelihamurekkeisiin ja kasvissosekeittoihin lisäillä.

Tänään viemme petivaatteet pihalle tuulettumaan ja siivoan meidän sängyn perusteellisesti sekä puramme yläkerrasta parit hyllyt pois. Olemme näet suunnitelleet Ikea reissua ja sitten on nuo vanhat tavarat jo pois alta, niin voi rauhassa suunnitella uutta sisustusta tyttöjen huoneisiin.

6 pientä keitettyä perunaa
1 pieni sipuli
n. 2 dl parmesaani raastetta
140 g suikaloitua pekonia
4 rkl imellettyä perunalaatikkoa
1 kananmuna
1 tl ruususuolaa
1 tl mustapippuri rouhetta
2 rkl paprikajauhetta

voita paistamiseen

Raasta perunat ja parmesaani, sekoita kaikki ainekset ja laita jääkaappiin makustumaan hetkeksi.
Sitten vain voit pannulle ja kostutetuin käsin tekemään sentin parin paksuisia pihvejä.
Paistoin ensin isommalla lämmöllä pinnan kiinni ja sitten tiputin lämmön pienemmälle, jotta pihvit paistuvat myös sisältä.
Noin vartin paistamisen jälkeen olivat röstit valmiita syötäviksi.

Meillä syötiin röstit eilisten broilerlihapullien, jouluisen kastin ja salaatin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)