kotiliesi

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kukkakaalikuskus


Heips, ihanaiset.
Tänään on leivottu joka vuotiset joululimput sekä käyty kirjastossa ja kupassa.
Tein myös tälläistä kukkakaalikuskusta, joka muuten on aivan älyttömän hyvää.
Loput tästä ruoasta syömme iltapalalla, kun lisään siihen kotijuustoa sekaan.
Feta olisi ollut toinen lisuke vaihtoehdoista, mutta päädyin kaupassa välillä tuohon kotijuustoon.
Näin saa aivan kuin vahingossa samasta ruoasta aivan eri laisen.
Hoidokeille valmistin perunamuusia tuon kalan kanssa ja annoin halukkaille tätä salaattina.

Tässä salaatissa tuli myös kokeiltua Urtekramin aurinkokuivattuja luomu taateleita, joita meinaan vielä kokeilla myös jouluiseen taatelikakkuunkin.

1 kukkakaali
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
öljyä

LISÄKSI:
1/2 kurkkua
100 g  aurinkokuivattuja taateleita
2 dl persiljaa
50 g rucolaa
3 rkl sitruunanmehua
1 tl hunajaa
1/2 tl (ruusu)suolaa
1/2 tl mustapippuria
(100  feta- tai kotijuustoa)

Pilko kukkakaalista nuput ja leikkaa sipulit pieniksi. (Huom kannasta saa sitten hyvän kukkakaali tai vihannes keiton seuraavalle päivälle.)
Silppua kukkakaalin nuput tehosekoittimessa pieniksi.
Paista sipulit öljyssä pannulla ja lisää kukkakaali silppu joukkoon. Anna paistua vielä 3-4 minuuttia.

Kuutio tomaatti ja kurkku pieniksi paloiksi samoin taatelit.
Silppua persilja  ja revi rucola.
Sekoita paistettu kukkakaali-sipuliseos vihannesten kanssa ja sekoita joukkoon myös sitruunamehu, hunaja ja mausteet.
Voit halutessasi tehdä tästä salaatin ja lisätä tuota juustoa mukaan, niin kuin minä tein lopulle lisukkeellemme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)