kotiliesi

tiistai 23. joulukuuta 2014

Kanelipikkuleivät


Täksi jouluksi tuli tehtyä tavallisia pikkuleipiä sekä tälläisiä vaaleampia pikkuleipiä, vaikka kuvassa nämä näyttääkin aivan tummilta pipareilta.
Se nyt johtuu tuosta intiaanisokeristakin tuo väritys, mutta vaaleampia näistä saa käyttämällä tavallista sokeria.
Minä vain nyt olen ihastunut tuohon intiaanisokeriin niin maun kuin terveellisyydenkin kannalta.
Ohje on peräisin 2010 Maku-lehdestä.


Tänään meillä sitten alkoi joululoma, joka kestää ensi vuoden alkuun asti.
Osa lapsista puuttuu loppiaiseen asti, että saapas nähdä kuinka oikein osaan olla kun ei ole touhua ja tohinaa ympärillä.

Kinkku on juuri kypsymässä uunissa ja hain alakerran pakastimesta joululaatikot sulamaa.
Meille tulee poikani ja mumsku sekä illemmalla Ukkoseni tyttö viettämään joulua tänne Tupun tupaan.
Huomenna on aamu sauna tiedossa ja herkuttelua pitkän kaavan mukaan.
Joulupukki sivuuttaa jo meidän paikan, kun nuo lapset ovat jo sen verran isoja.

200 g voita
1 1/4 dl intiaanisokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 pss vaniljakastike aineksia

Pinnalle:

sokeria ja kanelia

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.
Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin 30 minuutiksi, (itse annoin olla vuorokauden).
Kauli taikina 3-4 mm paksuiseksi levyksi ja ota pipari muotteilla pikkuleipiä.
Ripottele pinnalle sokeri ja kaneli ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia.



1 kommentti:

Mukavaa kun kommentoit :)