kotiliesi

tiistai 18. marraskuuta 2014

Pinaatti-sinihomejuustopiirakka


Isommat hoidokit lähtivät taas kerhoon ja Ukkoseni on nyt ulkona noiden pienien kanssa.
Itse laittelin tuossa salaatit ja ruoat kuntoon.
Nyt on hetki luppo aikaa ja ajattelin teille kirjoittaa tuo viimmeisen suolaisen synttäri piirakan ohjeen.

Meillä nuorimmainen satutti eilen häntäluunsa niin, ettei kunnolla pysty istumaan.
On nyt sitten kotosalla koulusta ainakin tämän päivän.
Onneksi näyttää tyttö jo olevan hieman paremmassa kunnossa kun eilen.
Kaikkea sitä pitää sattua.
Kuperkeikkoja oli kuulemma mennyt ja siinä sitten oli sattunut.

Tänään muksut saivat Ukkosen tekemään aamupuuroonsa eiliseltä jäänyttä marja kiisseliä. Kyllä kehuttiin puuron taas maistuvan niiin hyvälle.

Pohja:
  
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:

250 g tuoreita pinaatinlehtiä
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
125 g sinihomejuustoa
2 dl ranskankermaa
3 kananmunaa
172 dl pinjansiemeniä

Paloittele jääkaappi kylmä voi paloiksi ja lisää jauhot joukkoon. Sekoita taikina murumaiseksi ja lisää sitten tilkka vettä.
Sekoita taikina tasaiseksi.
Tasoittele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Laita vuoka odottelemaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Huuhtele ja valuta pinaatinlehdet. Kuori ja silppua sipuli.
Kuullota sipuli paistinpannulla.
Lisää joukkoon pinaatti ja anna sen paistua niin, että suurin osa nesteestä haihtuu pois.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Sekoita ranskankermaan kananmunat.
Pistele haarukalla pojaan reikiä ja kaada pohjaan pinattiseos ja musrusta päälle homejuusto. .
Kaada vielä pinnalle ranskankermaseos ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
 Kypsennä 250 asteessa uunin ala tasolla noin 30 minuuttia. 
Halutessasi voit lämmittää piiraan vielä ennen tarjoilua, niin maut tulevat ihanasti esiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)