keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Pekoninen suppilovahveropiirakka


Olen tätä sienipiirasta ennenkin valmistanut, mutta pohja taikina on nyt hieman eri sorttinen ja tein vielä taikinan gluteenittomista jauhoista.
Aivan hyvin voi nuo gluteenittomat jauhot vaihtaa muiksi jauhoiksi jos niin haluaa.



POHJA:

1 dl kaurahiuitaleita
2 dl (gluteenittomia)jauhoja
ripaus suolaa
1/4 dl öljyä
1 dl kylmää vettä

TÄYTE:

n. 3-4 dl suppilovahveroita
1 sipuli
150 g pekoni
2 dl juustoraastetta
2 1/2 dl juustokermaa
2 kananmunaa

Sekoita pohjan ainekset sekaisin ja painele sitten taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita piiraspohja lepäämään täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
Paista sieneiä ja sipuli paloja pannulla.
Lisää hetken päästä sipuli-sieni seokseen myös pekoni. Kaada seos piiraspohjan päälle ja vatkaa kerman joukkoon kananmunat.
Kaada kerma-muna seos sienien päälle ja lopuksi pinnalle vielä juustoraastetta.
Eikä muuta, kuin piirakka uuniin 200 asteeseen noin 35-45 minuutiksi tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin kullankeltaisen värin.


4 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)