torstai 6. marraskuuta 2014

Mustikkamurupiirakka


Siis, meillä ollaan kyllä aivan super nopeita tuon makean piirakan syönnissä.
Tänään tein synttäreille tälläistä mustikkapiirakkaa, tästä ohjeesta siis tulisi tavallinen uunipellillinen piirasta, mutta minä tein yhden tavallisen piirasvuoan kokoisen ja toisen pienemän version (jonka sitten ajattelin meidän omalle väelle syötäväksi).
Ette kyllä ikinä usko, mutta totta se on, tämä meidän versio on nyt melkeinpä syöty kokonaan parempiin suihin. No, lauantaina sitten seuraavan piirakan kimppuun.

Tänään on ollut todella harmillinen kömmi. Tuolle meidän vanhemmalle tytölle tilattiin netistä talvikengät ja lopulta tänään sain ilmoituksen postista hakea ne.
Arvatkaapa mikä siellä odotti? 
Vaikka koko ajan luki kaikissa tiedoissa joita tuli, kengät ja oikea hintakin sekä koko.
Niin, postissa ihmettelin kun minulle tuotiin pieni littana paketti.
Paitapuserohan sieltä oli tullut meidän neidin jalkoja lämmittämään.
Tämä on sitten niin mun säkääni.
Huomenna sitten täytyy skarpata ja leipoa hyytelökakut ynnä muut ja kaiken kukkuraksi lähteä kaupungille etsimään neidille talvikenkiä, kun täältä meiltä päin ei löydy teinille sellaisia kuin hän haluaisi.
PLÄÄH!
Tähän asti on tyttö mennyt kangas kengillä, kun vanhat kengät ovat kaikki pieniä.
Nyt on sitten lumi maassa ja kangaskengät pakko vaihtaa talvi malleihin.

MURUSEOSTA:

8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voita sulatettuna

TAIKINA:

3/4 muruseosta
2 dl maustamatonta jogurttia
1 kananmuna

TÄYTE:

n. 6 dl mustikoita
1 kermaviili
1 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sekoita muruseoksen ainekset yhteen  ja ota siitä taikinaa varten osansa, johon lisää muut taikinan ainekset.
Taputtele käsin taikina pohja piirasvuokiin tai pellille leivinpaperin päälle.
Ripottele marjat piiras pohjan päälle ja sekoita täytteen ainekset.
Kaada ne vuorotaan marjojen päälle.
Lopuksi vielä muruseos kaiken komeuden pinnalle ja sitten onkin piiras valmis uuniin pantavaksi 200 asteeseen noin 35-45 minuutiksi.

Huomioittehan sen, että teen tosiaan nämä herkut tuolla intiaanisokeri-täysruokosokerilla, joten tuotteesta tulee tummempi kuin tavallisella, mutta paljon terveellisempi ja paljon maittavampi.



2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen! Nam!
    Olipa harmillinen kämmi, kun ette saaneet kenkiä. :( Tuommonen sitten harmittaa.
    Mun pitäs tänään hakea isänpäivälahja postista, toivottavasti se on oikein pakattu....

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sumi.
    Juu, kyllä otti päähän tuo kenkä juttu, mutta nyt on plikalla kengät ja kaikilla hyvä mieli.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)