kotiliesi

lauantai 22. marraskuuta 2014

Entrecótee uunijuureksilla


Tässä tulee nyt viimmeinen ja neljäs osio Suomen kotitilan kilpailuun, joka oli nimikkeellä "Juhlakauden uudet maut".
Minulla kyllä aika perinteikäs paisti uunissa salvialla höystettynä.
Olen nyt ihastunut tuohon salviaa lihan kaverina ja lihaa meillä ei enään ilman salviaa pääse ruokapöytään ollenkaan.

Tämän herkun tein Isäinpäiväksi meille nautittavaksi valkosipuliperunoiden ja herkkusienikastikkeen kanssa nautittavaksi.

Lihasta tulee ihanan mureaa ja herkullista juhlaruokaa.

Eli ota liha huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista.
Laita liha paistumaan kuumalle pannulle, johon ei tarvitse paljoa rasvaa laittaa, koska lihasta itsestään tulee rasvaa pannulle.
Itse paistoin lihan valkosipulivoissa ja tilkassa öljyä.Paista kaikki puolet kauniin värisiksi ja laita liha sitten uunivuokaan ja mausta n. 2 tl ruususuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria myllystä, lisää myös valkosipulia pieniksi silputtuna ja kuivattua salviaa n. 1 rkl.
Hiero mausteet lihan pintaan sekä lihan halkeilleihin syvennyksiin.
Kuori ja leikkaa juureksia samankokoisiksi paloiksi. Minulla oli tällä kertaa porkkanaa, lanttua ja sipulia juureksina. Laitoin 2 rkl juoksevaa hunajaa kasvisten päälle sekä 4 rkl öljyä ja 2 tl timjamia sekä 1 tl ruususuolaa ja mustapippuria.

Ruskistamisen jälkeen kypsennys jatkuu 120 asteisessa uunissa, kunnes lihalämpömittari näyttää 58 astetta.
Ota paisti pois uunista ja kääri folioon rauhoittumaan noin 15- 30 minuutiksi.
Leikkaa sitten liha siivuiksi ja tarjoile perunoiden ja salaatin kanssa.
.



2 kommenttia:

  1. Mitä paistia käytit tähän, sopiiko paahtopaisti vai pitääkö olla ulkofilettä?

    VastaaPoista
  2. Hei Pilvikirsikka, minulla lihana oli paahtopaisti, mutta voihan tätä varioida myös muilla naudan osilla.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)