perjantai 24. lokakuuta 2014

Tomaattinen-ruusukaalivuoka


Poimin kasvihuoneelta viimme viikolla loputkin tomaatit ja nyt on vihereätkin tomaatit lähteneet punastumaan täällä sisätiloissa. Niitä onkin nyt syötäväksi todella paljon.
Ensi kuussa tarvii varmaan ostaa ensimmäiset tomaatit kesän alun jälkeen.
Siispä nyt on tullut laiteltua tomaattija salatteihin ja ruokiin ihan jo sen takia, ettei ne kerkiäisi nahistua.

Ruusukaali on Ukkoseni ja minun yksi lempi kasvis, jota kuitenkin tulee niin harvoin ostettua ja syötyä.
Ihan sellaisenaankin höyrytettynä ovat niin herkullisia naposteltavia.

No, nyt ostin kuitenkin pitkästä aikaa rasiallisen ruusukaalia ja tein helpon mutta herkullisen lisukkeen jauhelihamurekkeille.

Tänään meillä oli tapaaminen puistossa toisen perhepäivä hoitajan ja hänen lastensa kanssa. Olikin mukavaa jutella ja touhuta yhdessä juttuja. 
Yleensä kun täällä ei puistoissa olla paljon törmäilty muihin perhepäivähoitajiin.


300 g ruusukaalia
10 minitomaattia
2 dl kermaa
2 rkl maustettua tuorejuustoa (valkosipuli oli tällä kertaa makuna)
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl ruususuolaa


Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja huuhtele kaalit sitten veden alla.
Lohko puolikkaksi ja laita pieneen uunivuokaan. 
Lohko puolikkaiksi joukkoon myös pikkutomaatit.
Sekoita kerman joukkoon mausteet sekä tuorejuusto ja kaada sitten seos ruusukaalien ja tomaattien päälle.
Laita uuniin 225 asteeseen noin 10 minuuttia.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)