kotiliesi

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Suklaa-omenakakku


Pitkästä aikaa tuli leivottua makeaa. Vielä oli pöydällä oman pihan omppuja hedelmäkulhossa, että sai tähän kakkuun laittaa.
Pian onkin kaikki syksyn sato, joko säilötty tai syöty pois. Tänään nimittäin keittelin oman kasvimaan viimmeiset perunatkin huomiseen pyttipannuun.
Eilen hoidokeiden lähdettyä tuli tämä kakku ja porkkana rinkelit leivottua ja siinä sivussa kuuntelin sujuvasti, kun Ukkoseni tenttasi tyttöjä kokeisiin.

Tänään onkin ollut koko päivän pientä pakkasta, mutta aurinko kuitenkin paisteli kauniisti.
Nyt onkin ihana päästä Ukkoseni lämmittämään saunaan lämmittelemään tuon iltapäivä ulkoilun jälkeen.

200 g voita
2 dl (aitoa intiaani)sokeria
3 kananmunaa
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
2 omenaa

Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää yksitellen kananmunat seokseen.
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää niiden joukkoon myös pieniksi paloiksi leikattu suklaa.
Kaada vuorotellen kuivia aineksia ja maitoa vaahdon joukkoon.
Lisää lopuksi vielä omena raaste seokseen varovasti sekoittaen. 
Kun kaikki ainekset ovat hyvin sekaisin niin kaada taikina, voideltuun ja joko korppujauhoitettuun tai kookoshiutalein vuorattun kakkuvuokaan.
Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 60 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)