kotiliesi

torstai 23. lokakuuta 2014

Porkkanaiset rinkelit


Tässä näitä rinkeleitä nyt on tarjolla, joita pari päivää sitten väsäsin. 
Minun mukavuus alueen yli menee, mutta välillä täytyy ylittää itsensä.
Mielelläni tekisin vain sämpylöitä sekä vuokaleipiä, koska niissä pääsee aina niin helpolla tämän leipomisen kanssa.
En kai vain ole laiska :) (No, tietyissä asioissa, kyllä!)




2 1/2 dl (luomu)maitoa
1 tl (ruusu)suolaa
1 rkl (intiaani)sokeria
25 g hiivaa
1 (luomu)porkkana
n. 6 dl (luomu)kokojyvä vehnäjauhoja
1/2 dl (luomu) rapsiöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon suola, sokeri ja hiiva.
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja lisää taikinaan joukkoon.
Sekoita mukaan myös jauhot ja lopuksi öljy.
Taikinan saa jäädä hieman pehmeäksi.
Laita kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
Tee taikinasta tanko jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se osiin, jotka sitten leivotaan pieniksi tangoiksi ja laitetaan päät yhteen.
Anna kohota liinan alla puoli tuntia ja paista sitten uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia. Laita kypsät rinkelit leivinliinan alle jäähtymään.



2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)