lauantai 11. lokakuuta 2014

Luumuinen-omenarahkapiirakka


Sain vähän aikaa sitten  Valiolta tuotepaketin, jossa oli ihania uusia täyteläisiä juustoja.
Joista tein salaattia, mutta epäonnekseni kuvat menivät vanhan kamerani mukana, joka tippui ja rikkui totaalisesti.
Ukkoseni on kyllä luvannut katsoa josko ne saisi sieltä vielä pelastettua, mutta nyt mennään näillä uusilla kuvilla ja uusilla jutuilla etiäpäin.

Paketissa oli myös maustettu rahka, luumu-kaneli kausimakuna, jonka tänään käytin luumu-omenahillon kanssa tähän herkulliseen piirakkaan.
Vei meinaan kielen mennessään tämä kyseinen herkku.

Samaista muro-rahkapiirakkaa olen aijemminkin tehnyt, mutta hieman eri versiona siksipä laitan nyt tämänkin tänne teille katseltavaksi.

POHJA:

2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl aitoa intiaanisokeria
100 g voita
1 muna


Sekoita huoneenlämpöinen voi ja muut aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.


TÄYTE:


200 g Valion luumu-kanelirahka
1 muna
1 1/2 dl aitoa intiaanisokeria
2 tl vaniljasokeria


Sekoita ainekset keskenään.

2 viipaloitua omenaa, 
n. 2 dl omenaluumuhilloa


Laita hilloa pohjan päälle tasainen kerros ja asettele viipaloidut omenat hillon päälle. Kaada rahkaseos omenoiden ja hillon pinnalle.


MURUPÄÄLLINEN:

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl aitoa intiaanisokeria
50 g voita


Sekoita vatkaimella murupäällinen sekaisin.
Paista keskitasolla 200 asteessa n. 40 min, kunnes piirakka on saanut kauniin värin pintaansa.




2 kommenttia:

  1. Jos intiaanisokeria ei ole saatavilla, käytänkö saman verran tavallista sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tämän herkun voi tehdä samalla määrällä tavallista sokeria.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)