kotiliesi

torstai 2. lokakuuta 2014

Kukkakaali-herkkusienikeitto


Tänään minun piti laiskotella ruokarintamalla, mutta sähköpostiin tulla tupsahti tänä aamuna viesti, jota en voinut ohittaa.
Resepti oli siitakesienistä tehty kukkakaalikeitto ja koska jääkaapissa sattui olemaan kukkakaalia ja herkkusieniä pakko oli päästä nauttimaan keittoa. Tuli kyllä todella herkullista, vaikka sienet olivatkin eri laatua kuin aidossa ohjeessa.
Tällä kertaa tein keittoa vain neljälle, koska Ukkoseni kanssa tämän herkun kaksin nautimme.

Eilen menikin todella myöhään noiden mehustus ja hillotus hommeleiden kanssa. Vielä puolen yön aikaan siivoilimme Ukkosen kanssa hillojen ja mehujen tarvikkeita.
No, nyt on taas mehua moneksi kuukaudeksi ja pakastin pursuilee hilloja. En olekaan minään vuonna ollut näin ahkera säilöjä, kuin nyt on tullut oltua.
Samoin kuivattuna on paljon teetä ja ruokaa varten yrttejä.

Eilen tuli myös pestyä lattiatkin, niin että ahkeria ollaan oltu monella saralla.
Illalla kaiken tämän hässäkän lisäksi tuli autettua nuorimmaista tekemään esitelmää puusta.
Nyt tietää äitikin tammesta yhtä`sun toista kiinnostavaa.


n. 400 g kukkakaalia
100 g herkkusieniä
1 sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
2 rkl voita
5 dl vettä
1 (luomu)kasvisliemikuutio
3 rkl (koskenlaskija voimakas) sulatejuustoa
1/4 tl (ruusu)suolaa
1/4 tl mustapippuri rouhetta
kourallinen ruohosipulia

Paloittele kukkakaali ja herkkusienet sekä sipulit ja paista niitä hetki voissa padassa.
Lisää sitten joukkoon vesi ja kasvisliemikuutio.
Anna kukkakaalin kypsyä ja soseuta keitto sitten sauvasekoittimella sileäksi.
Laita takaisin liedelle porisemaan ja lisää joukkoon sulatejuusto sekä mausteet.


2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin herkulliselta, ihan tässä vesi herahtaa kielelle! ☺

    VastaaPoista
  2. Kiitos Erja, minä taidan olla vallan tykästynyt näihin keittoruokiin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)