lauantai 18. lokakuuta 2014

Manselainen kalakeitto


Ihanaa istahtaa välillä.
Tämä viikonloppu näyttää olevan taas näitä, mennään eikä meinata viikonloppuja.
Touhua tuntuu olevan enemän kun kerkeää tekemään.
Aamusella lähdimme Ukkoseni kanssa Lidliin ostoksille.
Taas oli hyviä viikonloppu tyrkkyjä niin täytyi heti aamusesta lähteä, että varmasti on vielä tavaraa hyllyssä.
Sitten tultiin välillä kotiin ruoan laittoon sekä Ukkoseni asensi postilaatikot paikoilleen tienvarteen. Syötyä ajattelin lähteä ostamaan loput kauppatavarat (joita ei lidlistä saa) ja huomiselle synttärilahja pikkumiehelle.
Kaupassa löydettyäni lahjan soitteli nuorimmainen, että on lähdössä elokuviin ja rahaa tarvisi hetimiten, koska linja-auto lähtee vartin päästä.
No, eihän siinä auttanut mikään muu, kun kääntää auton nokka kohti kotia ja viedä nuorimmalle rahat.
Pieni huiluu ja sitten kolmannen kerran kauppoille...
Onneksi nyt on kaikki tykötarpeet ensi viikon alkuun asti kotona, niin ei tarvitse tuolla kaupoilla juosta alvariinsa.
No, minun säkälläni huomenna huomaan, että jotain todella tärkeää puuttuu ja taas saa lähteä kauppareissulle.

Huominen olisi myös tarjolla tätä samaa menoa ja meininkiä.
On pikkumiehen synttäriä, puusavottaa ja yksi kylä reissu Ukkoseni lapsuus maisemiin.


Viikolla tuli tehtyä kalasoppaa, se onkin niin isojen kuin pienienkin superherkku.
Tällä kertaa soppa sai manselaisen fistin eli Hans Välimäen kirjasta Mummola tuli luettua, että Tampereella kalasoppaan kuului ennen vanhaa ruisleivän palanen makua antamaan. 
No, pakkohan se oli kokeilla ja toimihan se.
Samoin tuli kokeiltua Valion uutta sitruunavoita, joka tekikin liemeen upean makuvivahteen.

N. 1 kg perunoita kuorittuna ja lohkottuna
vettä
1 tl suolaa
1 kalaliemikuutio
1 rkl tilliä
1 pss pakaste keittojuureksia
1 pkt pakaste seitä
1 ruisleivän siivu
2 dl kermaa
2 rkl sitruunavoita

Laita pilkotut perunat kattilaan ja kaada vettä niin, että potut juuri peittyvät.
Lisää suola ja keitä perunat puoli kypsiksi.
Lisää joukkoon sein palat ja keittojuurekset sekä loput maustee ja ruisleivän siivu.
Kun keiton potut ovat kypsiä keitto alkaa olla valmista.
Lisää vielä lopuksi joukkoon kerma sekä voi.
Anna voin vielä sulaa liemeen vja sekoita hyvin.
Sitten vain nauttimaan herkullista kalasoppaa.


2 kommenttia:

  1. Hei meilläkin on huomenna kalakeittoa, niin hyvää!
    Enpä ole kyllä koskaan tuota ruisleipää keittoon keksinyt laittaa, vaikka esimerkiksi juuston ja kananmunan kanssa se on paistettuna taivaallista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elisa kommentistasi, kyllä tämä ruisleipä oli meilläkin ensimmäinen kerta kun pääsi keittoon mukaan.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)