kotiliesi

tiistai 28. lokakuuta 2014

Kardemummakakku


Pidin tänään taas uunipäivän eli tuli tehtyä Sirkun kotona-blogin ohjeella tälläistä kanelikakkua ja uuniin pääsi myös perunainen jauhelihavuoka sekä Ukkoseni tekemä pannukakku.
Meillä on nyt alkanut Ukkoseni väsäämään tuon joka viikkoisen pannarin.
Mukava apu itselleni, kun tämä uunipäivä aamuseltaan on hieman muita päiviä kiireisempi, mutta onhan se mukavampaa kun saa aina parin päivän ruoat tehtyä samalla kertaa ja seuraava päivä on aamusesta vapaa ruoanlaitosta.

Tänään ruokia ei tullut uunista kuin tuo jauhelihavuoka, mutta tein myös huomisen pinaattikeiton, jo valmiiksi niin huomenissa saa aamulla touhuta muita touhuja.

Tänään tulikin herättyä taas ennen kukonlaulua ja kävin ennen töiden alkua salilla.
Yleensä näinä päivinä kun heräilen näin aikaisin tuntuu, että kaikki sujuukin paljon sutjakammin ja saa paljon aikaiseksi.

Sirkulla tämä ohje oli tavalliseen uuniin tarkoitettuna, joten jouduin hieman suurentamaan ohjetta meidän perheliedelle sopivaksi.
Siispä nyt laitan tähän tämän suuremman ohjeen ja pienemmän saa napattua tuolta Sirkun blogista.
Samoin käytin jauhoina kokojyvä vehnäjauhoja ja sokerina intiaanisokeria. Siksi siis kakkuni on paljon tummempi, kun ja jos teet sen tavallisella sokerilla ja jauhoilla.
Itse en vielä ole herkkua kerennyt maistamaan, mutta hoidokit olivat aivan haltioissaan tuoksuista ja pienet maistiaiset oli heti aamusella saatava.

6 kananmunaa
3 1/2 dl (intiaani)sokeria
150 g voita sulatettuna
4 1/2 dl kokojyvävehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
4  1/2 rkl jauhettuakardemummaa

Vaahdota munat ja sokeri keskenään.
Lisää sitten sulatettua voi ja kuivat ainekset vuorotellen seoksen joukkoon.
Kaada leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 35 minuuttia, minulla taisi olla 40 minuuttia uunissa tämä ihanuus.

Mukavia leipomishetkiä teille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)