torstai 30. lokakuuta 2014

Juustoinen pinaattikeitto


Pakko minun on päästä teille kertomaan, vaikka ensin meinasin tämän jutun jättää näiden kuvien takia vallan kirjoittamatta ja jättää sepustukset seuraavaan pinaattikeitto kertaan, joka muuten tulee pian uudestaan.
Oli meinaan sellainen kiire syömään tätä herkkua, etten kerinnyt enään jäädä siivoamaan noita lautasen reunoja, kun tuo kananmunan puolikas tipahti keittoon.
Sattuuhan sitä paremmissakin piireissä :)

Nyt sen lopulta löysin, nimittäin herkullisen pinaattikeiton ohjeen. 
Tämä ohje löytyi 2014 /5 Koti ja keittiö lehdestä.
Tästä lähtien meillä syödään pinaattikeitto tällä reseptillä, se on vissi, jos mikä.
Ja pinaatin pitää olla tuoretta eikä mitäänn kaupan pakastehyllystä ostettua.
Tulikohan nyt tarpeeksi kehuttua tätä ruokaa?
Vaikka tiedänkin etteivät kaikki pidä juuri minun suuhuni sopivasta ruoasta niin pakkohan se on päästää ilmoille mikä on oma kantani asiasta.

noin 200 g tuoreita pinaatin lehtiä
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 rs (200 g ) sulatejuustoa (minulla koskenlaskija voimakas)
1/2- 1 tl ruususuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Lisukkeeksi:
Keitettyä kananmunaa

Pese ja ruodi hieman pinaatinlehtiä eli isoimmista lehdistä voi hieman ottaa kovaa lehtiruotia pois halutessaan. 
Silppua lehdet pieniksi.
Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon jauhot.
Sekoittele puuhaarukalla, kunnes seos kiehuu, muttei saa ruskistua.
Lisää ensin puolet maidosta ja sekoita kunnes kiehuu ja on tasaista.
Lisää joukkoon silputut pinaatinlehdet, paloiteltu sulatejuusto ja loppu maito.
Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen.
Tarjoa keitto keitettyjen kananmunien kanssa.


2 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista. Ehkei joka kerta kuitenkaan juustolisäyksellä, kun niitä kaloreita tuppaa tulemaan liian kanssa :)
    Olen sinun vinkistäsi alkanut kohottaa hiivataikinat uunissa. En laita valoakaan, kun meidän uuni pohisee jo pelkän
    valon kanssa niin kovaa. Aiemmin kohotin tiskialtaassa lämpimässä vedessä, mutta kulho tuntui olevan aina tiellä siinä.
    t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ella kommentistasi. Juu eihän tätä tuhtia keittoa tosiaan voi syödä jatkuvasti, mutta hyvää se silti oli :)

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)