kotiliesi

keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Härän silmä





Tässä on nyt kaksi osakilpailua takana Kotitila.fi, luomu-lihojen merkeissä ja nyt pärähtää päälle kolmas vaihe, jonka nimi on jauheliha 2.0.
 Tällä kertaa lähdin kilpailuun helpolla mutta herkullisella ohjeella, jossa pihvikarjan luomujauheliha pääsee oikeuksiinsa eli simppeli häränsilmä-ruoka on nyt kyseessä.


500 g pihvikarjan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl basilikaa
1/2 tl mustapippuria
6 rkl ketsuppia
n. 2 dl kermaa
1kananmuna/ruokalija

Paista jauheliha pannulla ja anna sen ruskistua kunnolla enen kuin maustat lihan.
Sekoita sitten ketsuppi ja kerma jauhelihaseoskseen.
Kaada seos uunivuokaan ja tee lusikalla murekemassaan koloja joihin rikot kanamunan.
Huom. uunivuoan ei kannata olla suuri, ettei mureketta ole liian ohuelti vuoassa vaan että kananmuna mahtuu hyvin koloseen.
Paista sitten uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Riippuen siitä minkä kypsyisenä munat haluat syödä.
Nauti spagetin ja raikkaan salaatin kanssa.





2 kommenttia:

  1. Olipas ihana ruoka! Täytyy todellakin kokeilla. Kaikki herkun ainekset yhdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku, tämä kyllä vei kielen mennessään. Jos haluaa tähän voi lisätä sulatejuustoja tai kasviksiakin joukkoon.
      Mukavaa syksyä sinulle.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)