tiistai 23. syyskuuta 2014

Vikkelä omenapiirakka


Tänään onkin tullut kuntoiltua oikein kunnolla. Ensin kävin salilla heti hoidokeiden lähdettyä ja nyt ennen saunaa tuli käveltyä lenkki, kun kävin hakemassa nuorimmaisen kotiin kaveriltaa.

Löysin taas kerran makoisan omenapiirakan ohjeen, nyt Yhteishyvän 9/08 ruokamaailma-lehtisestä.
Ja pakkohan sitä oli  kokeilla.
Hieman tuli tuunattua ohjetta kun kerma puuttui, mutta hyvää tuli näinkin. 
Vielä olisi omenoita ainakin kaksi ämpärillistä ja ajattelin josko niistä tekisin vielä mehua, kun se on meillä tehnyt niin hyvin kauppansa.
Sitten onkin kaikki omput käytetty.

75 g voita
1 dl sokeria
1 dl kuohukermaa (minulla kauraista vaniljakastiketta)
1 kananmuna
2 1/2 d vehnäjauhoja
1 1/2 dl leivinjauhetta
3 omenaa
3 rkl rouhittua mantelia (minulla mantelijauhetta)

Päälle:

1 kananmuna
1 dl kermaa (minulla kauraista vaniljakastiketta)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sulata ja jäähdytä rasva.
Sekoita joukkoon sokeri, vaniljakastike, muna ja vehnäjauhot, joihin sekoitin leivinjauheen.
Levitä taikina piirasvuokaan ja lohko omenat päälle.
Ripottele pinnalle vielä mantelijauhe.
Laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuutiksi.
Sekoita sillä välin täytteen ainekset keskenään ja kaada se puolikypsän piirakan päälle.
Kypsennä sitten vielä piirakkaa alimmalla tasolla noin 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.
Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikeen tahi vanilijajäätelön kanssa.

2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)