kotiliesi

maanantai 15. syyskuuta 2014

Suppilovahverokeitto


Huomasin juuri, että olen tehnyt aivan liian harvoin sienikeittoja.
Meinaan vain kun nyt tein, niin oli sen verran herkullista, että meinasimme Ukkoseni kanssa syödä koko keiton kahteen pekkaan loppuun.

Nyt alkaa kuivattujen sienien tilanne olemaan huolestuttava, enään yksi purkki kaapissa ja sekin on puolillaan sieniä, siis eihän tässä auta muu, kuin laittaa saappaat jalkaan ja lähteä tarpomaan metsään.
Tai pikemminkin soittaa kälylleni ja sopia sienestys treffit. Minä kun olen aivan ummikko noiden metsien herkkujen suhteen poimin pian kaikki myrkkysienet matkaani.

Innoitukseni tähän herkulliseen sieni-keittoon tuli skorpionin keittiössä- blogista, siis kiitos ja kumarrus sinne.


2 dl kuivattuja suppilovahveroita
4 dl liotusvettä
2 rkl voita
1 iso sipuli
1/2 dl kokojyvävehnäjauhoja
2 dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutio
1/3 pkt koskenlaskija voimakas
2 dl kermaa
1/2 tl mustapippuria
n.1/2 tl (sormi)suolaa

Liota sieniä vedessä noin puolituntia ja puristele sitten suppikset kuiviksi.
Muista jättää liotusliemi odottamaan.
Leikkaa sipuli ja sienet pieniksi.
Paista sieni-sipuliseosta hetki voissa
Lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna rasvan imeytyä jauhoihin.
Lisää sienien liotus vesi sekä 2 dl vettä.
Ripottele joukkoon myös kasvisliemikuutio.
Anna keiton kiehahtaa ja lisää sitten joukkoon sulatejuusto nokareet.
Lisää lopuksi kerma ja mausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)