kotiliesi

tiistai 9. syyskuuta 2014

Spelttinen soijapapusalaatti


Keittelen yleensä soijapapuja valmiiksi kunnon satsin ja laitan pakastimeen pieniin rasioihin, joista sitten on helppo ottaa kun tarve vaatii papuja sulamaan.

Tämä salaatti on todella ruokaisa ja herkullinen. Sitä tarjoilin veljelleni ja hänen tyttärelleen, kun kävivät kyläilemässä ja marinoidut punasipulitkin meni pikku-neidiltä alas mukisematta.

Nyt onkin enään sauna reissu ja tämä likka laittaa maate, on meinaan sen verran touhuiltu tänään, ettei varmaan tarvitse kauaa nukku-mattia kutsua kun uni on jo silmäkulmassa.

2 dl kypsiä spelttihelmiä
1 kasvisliemikuutiota
1-2 dl soijapapuja
1 pkt (1-2 dl) kypsiä kikherneitä
4 varsisellerin vartta 
4 isoa tomaattia
2 maustekurkkua
salaattia
3 rkl rypsiöljyä
1 1/2 rkl viinietikkaa
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl suolaa

Keitä spelttihelmet kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Sekoita viinietikka, mausteet ja rypsiöljy keskenään  ja kaada kastike kypsien lämpimien spelttihelmien joukkoon.
Anna maustua.
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Leikkaa varsisellerin varret pieniksi viipaleksi ja leikkaa tomaatit ja suolakurkut kuutioiksi.
Revi salaatti vielä joukkoon ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
Tarkista vielä salaatin maku.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)