lauantai 13. syyskuuta 2014

Risi-bisi-tomaatit


Tänään ollaankin taas kerran oltu Ukkoseni kanssa ahkeria.
Aamusella kävin kaupassa ostamassa cannelloneja, kunka olikin päässeet taas loppumaan.
Ja sitten alkoi kova työntouhu Tupun tuvassa.
Ukkoseni avustuksella aloimme tekemään lasagnea ja cannelloni-vuokaa.
Meillä on niin hassua, kun nuorimmainen tytöistä haluaisi aina cannellonia ja meidän aikuisten taas teki välillä jo mieli lasagnea. Siispä teimme kumpaistakin.
Vanhempi tytöistä taas ei välitä kovasti kumpaisestakaan ruoasta, mutta lupasin, että ensi viikonloppuna on sitten vanhemman tytön lempiruoan vuoro.
Ukkoseni valmisti ensimmäisen kerran elämässään kumpaistakin ruokaa ja oli ihmeissään, kuinka paljon aikaa ja vaivaa ruoat vaativat ennen uuniin pääsyään.

Lisäksi tein hävikkiviikon kunniaksi kahdesta nahistuneesta tomaatista ja jääkaapissa olleista spelttihelmien jämistä tälläisiä täytettyjä tomaatteja.
Ohje on vanhasta 8/96  Kotivinkki-lehdestä ja nimi on riisillä täytetyille tomaateille, mutta en nyt keksinyt itsekään sopivanpaa nimeä, joten annoin nimen olla sellaisenaan.
Laitan tuon ohjeenkin neljälle tomaatille vaikka itse tein vain kaksi ja suluissa on omat lisäykseni ohjeeseen.

Ruokailtuamme oli pieni sulatus paikallaan ja jatkoimme touhuamista eli Ukkoseni leikkasi nurmikot ja minä imuroittin koko huushollin sekä luuttuilin paikkoja ja laittelin pyykkejä kuivumaan. Nyt on niin hyvä mieli, kun on saanut taas jotain aikaiseksi.

Nuorimmaisella tytöllä on viime yön ollut kaveri yökyläilemässä ja tekivät juuri smoothie haasteen eli toisen herkullisen smoohtien ja toisen hieman erikoisemman suolakurkkuja ja muita erikoisia aineksia meni sauvasekoittimella läpi.
Niitä sitten joivat pillillä ja nauroivat vatsansa kipeiksi.

4 isoa tomaattia
suolaa 
(basilikaa)
2 dl keitettyä riisiä (minulla spelttihelmiä)
1 dl pakaste maissia (minulla ei ollut joten laitoin herne-maissi paprikaa)
1 pieni paprika
100 g savukinkkua (pekonia)
1 tl paprikajauhetta
1 dl juustoraastetta

Leikkaa tomaateista kansi ja koverra sisus pois.
Pane tomaatit uunivuokaan ja ripottele tomaattien pohjalle hieman suolaa sekä basilikaa.
 Sekoita muut ainekset sekaisin ja täytä tomaatit täyteseoksella.
Laita uuniin 225 asteeseen noin 10-15 minuutiksi, kunnes täyte on kuumennut ja pinta saanut hieman väriä.
Tarjoile uunitomaatit lämpiminä kokojyväleivän kera.



2 kommenttia:

  1. Kaipailinkin tässä just helppoja nopeita uusia tai unohduksissa olleita ohjeita ja tämä täytetty tomaatti on just sellanen. Riisillä en olekaan kokeillut täyttää, Tämä menee kyllä kokeiluun, kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Ciacy, söin tänään vielä viimmeisiä täytettyjä tomaatteja ja ai ai, kuinka maistuikaan herkulliselle.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)