kotiliesi

sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Porsaanfileet limekastikkeessa


Odottelemme tässä noita meidän teinejä saunasta.
Sitten onkin meidän vuoro. 
Ihanaa välillä käydä näin päiväseltään saunomassa.

Tänään päätin tehdä nopean, mutta herkullisen ruoan marinoiduista possun fileistä.
Tuli eilen ostettua kaupasta kilon lootan possunfileitä, kun oli kolmenkymmenen prosentin alennuksella ja meinasin ne ensin laittaa uunissa, mutta tänä aamuna tulin jostain syystä aivan eri kannalle ja paistoinkin possut pannulla ja tein seuraksi helpon kastikkeen.

Leikkaa kuorittu sipuli renkaiksi ja paista öljy/voi seoksessa ihanan kullankeltaisiksi.
Lisää pataan possunfileitä, minulla mahtui aina kolme kerrallaan. Jätin kypsätkin leikkeet sekaan paistumaan. Kun kaikki marinoidut fileet on padassa puserra 1 limen mehu pihvien päälle sekä 2 dl appelsiinituoremehua.
 Mausta 1-2 rkl sinappia, 3 tl rakuunaa, ripaus sormisuolaa ja 1 tl rouhittua mustapippuria.
Lisää vielä 1 dl smetanaa ja sekoita kastiketta niin, että ainekset menevät hyvin sekaisin. 
Lisää vielä pinnalle 2 tl roseepippuria.

Valmistin lihan ja kastin kaveriksi 6 herkkusienestä ja 1 pienestä sipulista paistaen ja sekaan lisäten 4 paistettua perunaa viipaleina, mukavan peruna-lisäkkeen.

Paista sipuli silppu ja sienet pannulla, niin että sienistä lähtee neste.
Lisää perunakiekot joukkoon ja hetkenpäästä 1 dl sulatejuustoa. Mausta pippurilla ja sormisuolalla.

Sitten vain salaattia kaveriksi ja ruoka on valmista syötäväksi.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)