kotiliesi

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Porkkanalimppu



Leivoin alkuviikosta pari tälläistä porkkanalimppua.
Tuli mukavan pehmeää ja makukin oli mieluisa.
Tässä ohje yhteen leipää, mutta minä surautin kaksi kerralla niin ei tarvitse olla toista leipää hetimmiten tekemässä.
Yleensä kun se ensimmäinen leipä menee lämpimänä kokonaan parempiin suihin.


Nyt on taas tullut niin leivottua, ettei ole tarvinnut kaupasta leipiä ostella vaan ollaan pysytty omavaraisina tässäkin suhteessa.
Välipaloiksi kun on vielä saatu tähän asti luumua ja omenaa sekä tomaatit ja kurkut ovat kasvihuoneelta, niin kauppakassi on paljon keveämpi kuin yleensä.

25 g hiivaa
3 1/2 dl haaleaa maitoa
1/2 dl rypsiöljyä
1 1/2 tl (ruusu)suolaa
1 rkl auringonkukansiemeniä
1 porkkana raastettuna
n. 7 dl (kokojyvä)vehnäjauhoja
2-4 dl ruissihtijauhoja

Liota hiiva haaleaan maitoon.Lisää öljy, suola, auringonkukansiemenet, porkkanaraaste ja jauhot vähitellen. Sekoita kaikki ainekset hyvin sekaisin ja kaada taikina
voideltuihin leipävuokiin ja kohota leivinliinan alla noin 45 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen .
Laitaleipä uuniin alimmalle tasolle ja laske lämpö 225 asteeseen ja paista leipää 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)