keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Porkkanainen piimälimppu


No, niin vanhempain-illassa tuli käytyä ja taas on paljon tietoa pää täynnä.
Naurettiinkin Ukkosen kanssa, että puolet asioista meni aivan ohi, kun tietoa oli niin paljon eri opettajilta ja tahoilta tiivistettynä.

Eilen te lukijat teittekin minulle jätti yllätyksen. Yli tuhat lukijaa päivän aikana, hienoa.
 Ja yhden tunnin aikana oli melkein kolmesataa lukijaa käynyt sivuillani. Meinasin illalla tippua tuolilta, kun kävin päivän tilastot katsomassa.
Jatketaan samaan malliin niin saadaan koko kirjoitus aikani (n.5 vuotta)  paras kuukausi ikinä.

TUHANNET KIITOKSET TEILLE KAIKILLE IHANILLE LUKIJOILLENI.

Tänään tuli leivottua piimälimppua ja tällä kertaa ohje on niin helppo ja nopea, ettei kunnolla kerkiä edes tajuta leipovansa.
No, uunissa nyt menee se tuttu limpun puolitoista tuntinen, mutta alku kohotukset jätetään kokonaan pois.
Lisäksi leipä oli aivan mielettömän herkullista syötävää.
Ohje on muuten uudesta leivotaan-lehdestä napattu.

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 dl ruisrouhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl (ruusu)suolaa
1 dl tummaa siirappia
2 porkkanaa raastettuna
4 1/2 dl karkeita ruisjauhoja
1 1/2 dl leipämaltaita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl vehnänleseitä (vaihtui minulla kauraleseiksi)
8 dl vehnäjauhoja
1 l piimää

KORISTELU:
hiutaleita ja leseitä

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Sekoita hyvin kaikki kuivat ainekset ja lisää sitten joukkoon piimä.
Sekoita seos tahmeaksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen leivinpaperilla vuorattuun 1 1/2 l leipävuokaan.
Sirottele päälle vielä kaurahiutaleita ja leseitä.
Paista uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia.
Anna jäähtyä vuoissa.
Kääri limput keittiöpyyhkeisiin ja anna levätä muutama tunti ennen leikkaamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)