perjantai 19. syyskuuta 2014

Peruna-pekonisalaatti


No, vielä vaan näitä syksyisiä reseptejä pukkaa.
Oman maan perunat on ensi viikolla kaikki käytetty. Nyt tuli keitettyä myös ne sormenpäänkin kokoiset mini perunat ja niistä tehtyä tätä perunasalaattia.
Meillä taitaa kaikki olla mini koossa mitä satoa nyt on tullutkin. Tai no, olihan siellä oikeaakin kokoa mutta pieniä seassa.
Simppeli ja maukas salaatti ja juuri meidän perheen makunystyröille tarkoitettu.
Nykyään vaan teen näistä pieniä annoksia, ettei menisi hukkaan mitään.
Tämäkin on nyt iltapalalle tarkoitettu grillattujen broileinsiipien kaveriksi.

Pss: jälki kirjoitus, oli kyllä todella herkullista juuri noiden siipien kaverina tämä salaatti.
Syötiin meinaan Ukkoseni kanssa salaattikulho tyhjäksi. Mieletön maku sinfonia vieläkin suussa.

Vanhemppi tytöistä on juuri isosena klubilla ja sieltä illalla tullessaan saa herkutella lämpimillä siivillä ja salaatilla.
Huomenna aamusella olisi tarkoitus lähteä Ikeaan meidän poppoon sekä pojan ja hänen tyttöystävänsä kanssa.
Eli huomenissa postauksia mitä kaikkea taas tuli mukaan Ikea reissulta.

20 kpl mini perunoita elikä noin 8 tavallista pottua
1 pkt pekonia
1 omena
1 punasipulia
10 mini tomaattia eli n.7 kirsikkatomaattia
2 rkl kapriksia
1/2 dl smetanaa
1 dl valmis dippiä (pirkan)paahdettu sipuli
1 tl mustapippuria
1/2 tl sormisuolaa


Paista pekonit ja nostele talouspaperin päälle kuivumaan. Anna jäähtyä ja paloittele salaatti kulhoon. Pilko perunat ja kuorittu omena pieniksi. Leikkaa kuorittu punasipuli pieniksi suikaleiksi ja tomaatit paloiksi.
Lisää kaprikset ja sekoita kaikki ainekset. Mausta.
Lisää smetana ja  valmista dippikastiketta tehtynä dippijauheesta nimeltä paahdettu sipuli.Sekoita kaikki ainekset ja  anna makustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)