kotiliesi

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Pekoninen herkkusienikeitto


Viikonloppu on taas mennyt joutuisasti, eilen olimme Ikeassa shoppailemassa.
 Ja tänään olisi luvassa vielä ihana  Huilu-kanteleduo Midnight Melody, Pinsiön maamiesseuran talolla.
Tulevan miniäni äiti siellä soittaa huilua ja lähdemme sinne kuuntelemaan Mumskun ja Ukkoseni kanssa.

Ammusella tuli tehtyä makunystyröitä hivelevää herkkusienikeittoa. Lähi kaupassamme oli herkkusienet alle euron rasia enkä millään voinut ohittaa tarjousta, siispä keiton tekoon.
Eilen oli vanhimman tyttären lempiruokaa eli tortilloja ja tuli syötyä niin täydesti, että tänään oli pakko saada jotain kevyempää ruokaa vastapainoksi.

Tänään Ukkoseni laittelee kellarin tuuletuksen pois ja ikkunat paikoilleen samoin  ohjelmassa on kuistin kuramattojen virittely paikoilleen. Tälläisiä pieniä syys puuhia tiedossa tälle päivälle.

1/2 pkt pekonia
1 sipuli
200 g herkkusieniä
2/3 dl vehnäjauhoja
9 dl vettä
1 (luomu)kasvisliemikuutio
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tinjamia
1 tl suolaa
n. 1 tl mustapippuria
1 dl smetanaa
2 rkl sulatejuustoa

Leikkaa pekonit pieniksi, samoin sipuli.
Paista kattilassa pari minuuttia ja lisää herkkusieni viipaleet joukkoon.
Anna sienistä haihtua neste ja lisää sienien päälle vehnäjauhot.
Sekoita ja kaada vesi kahdessa erässä kattilaan.
Lisää mausteet ja anna kiehahtaa.
Lopukis joukkoon myös sulatejuusto ja smetana. Anna vielä poreilla sen verran, että sulatejuusto sulaa keitoon.
Maista ja nauti.


2 kommenttia:

Mukavaa kun kommentoit :)