kotiliesi

maanantai 15. syyskuuta 2014

Omenakakku


Taas on uusi viikko alkanut ja meillä se alkoi leipomisen merkeissä. Tein kaksi leipää sekä tämän herkullisen omenakakun. 
Nyt alkaa lopulta kypsymään nuo viimmeisenkin puun omenat, joista aina teen eniten piirakoita ihanan kirpeän makunsa takia.
Siispä nyt täytyy alkaa piirakka talkoisiin ja lohkoa paljon omppuja pakkaseen talven varalle.

Meihin on Ukkoseni kanssa iskenyt taas kerran kuntoilu kärpänen.
Viikonloppunakin tuli kahtena päivänä käveltyä ja tänään olisi tarkoitus käydä hieman pyöräilemässä.



2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 1/2 dl kokojyvä vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 l omenaviipaleita
1 dl raesokeria
75 g voita

Voitele ja korppujauhota irtopohja kakkuvuoka.
Vatkaa munat ja sokeri sekä suola vaahdoksi.
Sekoita vaahtoon vehnäjauho/leivinjauheseos.
Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele pinnalle raesokeria sekä höylää juustohöylällä jääkaappi kylmästä voista suikaleita kakun pinnalle.
Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. Miten sinä laitat omput pakkaseen ja miten käytät sieltä?

    VastaaPoista
  2. Hei Seikku, minä otan pakaste ompuista tänä vuonna vain karat pois omenaporalla
    ja lohkon paloiksi ja laitan aina yhden piirakallisen verran omaan pussiinsa. Edellis vuosina on tullut kuorittuakin omenat, mutta nyt päätinjättää senkin homman.
    Pari pussukkaa olen tehnyt hieman isompaa niin saa kok pellillisenkin piirakkaa jos joskus haluaa.

    VastaaPoista
  3. Niin tuo käyttäminen jäi kommentoimatta.... siis laitan ihan pakasteisina piirakoihin ja kiisseleihin sunmuihin ruokiin.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)