kotiliesi

torstai 18. syyskuuta 2014

Omenaiset lihapullat


Nyt ollaan jumituttu vallan näihin omena resepteihin.
Mutta mikäs näitä syksyisiä resptejä tänne on laitellessa, kun satoa on vaikka muillekin jakaa.
No, nyt on porkkanaakin vinot pinot kun vielä tämän kirjoitettuani käyn nostamasta tuolta saunan takaa viimmeisetkin porkkanat.
Olemme niitä napostelleetkin aivan sellaisenaan, kun ovat niin herkullisia.

Tässä kuva hommassa kävi nyt vanhanaikaisesti ja söimme jo yli puolet pullista ennenkuin tajusin ottaa valokuvan niistä.
No, onneksi nyt jäi edes nämä tyttöjen lihapullat vielä kuvaan, kun me hoidokeiden kanssa popsimme jo omamme parempiin suihin.

1 dl vettä
(1 dl smetanaa)
1 dl kaurahiutaleita
2 pientä omenaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kanamuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl currya
400 g naudanjauhelihaa

Turvota kaurahiutaleet nesteessä, noin 15 minuuttia.
Lisää joukkoon omenaraaste, hienonnetut sipulit ja mausteet sekä jauheliha.
Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Pöyrittele taikinasta lihapullia kostutetuin käsin.
Nosta valmiit lihapullat eivinpaperiselle uunipellille.
Paista uunissa 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Tarjoile perunamuusin ja salaatin kanssa.



2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos, olipas taas resepti... Nyt on jauhelihatkin päässeet mukaan ;)
      Eli 400 g naudanjauhelihaa piti olla mutta minäpä jätinkin ne kirjoittamatta.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)