sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Omenaiset jauhelihakääryleet viherpippurikastikkeessa


Nyt on huilukonsertti käyty kuuntelemassa ja tykkäsin kovasti.
Tälläinen rauhallinen ja raikas musiikki on ihanaa vastapainoa tälle kaikelle arjen ja koti rumban pyöritykselle.
Vähän niinkuin lataisi akkuja.
No, niinhän se tosiaan taisi olla...
Heti kotiin päästessämme aloimme raijata Ukkoseni kanssa nuorimmaisen tytön huoneesta kahta kirjahyllyä alakertaan. Tai oikeastaan minä kantelin hyllyjä ja Ukkoseni kantoi aina kellariin asti nuo isot kirjahyllyt.
Muutenkin tuli siivottua niin kellaria kuin yläkertaakin.

Nyt on niin mukava olo kun on saanut tuota ylimääräistä sälää taas kerran raivattua pois tieltä ja saadaan huoneista kaikkien oman näköiset.

Viikolla tuli tehtyä jauhelihakääryleitä ja niille vielä herkullinen kastikekin.
Laitoin murekkeen sisään aina yhden hapahkon omenan lohkon ja voi jukranpujut kuinka olikin herkullista syötävää. 

400 g naudanjauhelihaa
1 dl kaurahiutaleita
1 sipuli
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria


TÄYTE:

1 - 2 hapahkoa omenaa
currya


Sekoita karahiutaleiden joukkoon maito ja anna turvota hetki. Lisää loput ainekset ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan makustua jääkaapissa vartista puoleen tuntiin. Pese omena, poista siemenkota ja lohko omena. Ota kostutetuin käsin mureketta, taputtele pihviksi, laita pihvin keskelle omenanlohko ja ripottele currya päälle. Kääri taikinan pala omenan ympärille. Paista kääryleet joko pannussa kullanruskeiksi tai uunissa 200 asteessa n. 20 min.

VIHERPIPPURIKASTIKE:

Laita pannulle 2 rkl voita, 2/3 dl vehnäjauhoja ja ruskista seos puulastalla sekoittaen. Kaada joukkoon 3 dl vettä ja sekoita hyvin ettei tule paakkuja. Anna kiehahtaa ja lisää 2 dl kermaa. Mausta 1 tl suolaa ja 2 rkl viherpippuria. Sekoita kastike ja lisää joukkoon murekekääryleet. Anna kastikkeen hautua vielä tovi, niin että murekkeista tulee makua kastikkeeseen. Jos kastike näyttää liian paksulta lisää hieman nestettä joukkoon.
 Tarjoile perunoiden tai perunamuusin ja salaatin kanssa.



4 kommenttia:

  1. Voi että näyttää hyvältä, kun näitä kaikkia ihanuuksia ehtis vaan joskus itse tehdä ja maistella! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija, meillä kun on syöjiä niin paljon niin ruokaa saisi olla koko ajan tekemässä.

      Poista
  2. Kiitos, taas yksi hyvä tapa käyttää omenoita, joista ei loppua näytä tulevan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minulla on vieläkin yksi ämpärillinen omppuja joille pitäisi keksi koti...

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)