kotiliesi

torstai 4. syyskuuta 2014

Luumu-omenahillo



Eilen tuli ensimmäisen kerran eläessäni tehtyä luumuhilloa.
Laitoin hieman omenaa sekaan makua-antamaan, niin johan alkoi maistua hyvälle.
Täytyy varmaan tehdä toinenkin satsi vielä pakkaseen niin saadaan pannukakkupäivinä herkutella.
Tästä annoksesta tuli noin neljä tälläistä pientä tölkkiä.

Tänään saunottiinkin ajoissa heti hoidokeiden lähdettyä.
Ukkoseni lähti kaverilleen ja tytöt puuhaavat omiaan, siispä äidillä oikein omaa laatuaikaa, jonka meinaan nyt viettää teidän kanssanne. 
Jos vielä aikaa jää taidan aloittaa lohivoileipäkakkujen valmistuksen poikani tyttöystävän valmistujaisiin.
Olen jo saanut eilen aikaiseksi pellillisen omenapiirakkaa, sekä tänään munattomat ja maidottomat muffinssit.
Sitten onkin minun lahjani valmistujaisiin valmis.

n. 3-4 l luumuja
5 isoa omenaa
3-5 dl hillosokeria
3 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Keitä vesi ja lisäile mukaan koko ajan pilkottuja luumuja. Minä leikkelin sitä mukaa luumuja joukkoon kun kerkesin.
Ja kuorineen laitoin, (vaikka monessa ohjeessa lukee, että keitä luumujen päälle ensin kiehuva vesi ja kuori sitten luumut).
Sokeria kannattaa ensin laitta vähemmän ja makustella milloin maku on itselle kohdillaan. Riippuuhan se paljon luumujen ja omenoidenkin makeudestakin.
Pilko lopuksi myös omenat joukkoon ja anna kiehua noin tunnin.
Lisää myös sitruunanmehu (tämän voi jättää poiskin halutessaan).
Soseuta hillo vielä sauvasekoittimella, niin saat kaikki kuoretkin pieniksi hillon joukkoon.
Purkita pestyihin purnukoihin ja laita jäähdyttyään, joko jääkaappiin tai pakastimeen odottamaan herkuttelu hetkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)