sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kurkku-sipulirelish



Nyt taisi lykästää...
Olen monen monta vuotta säilönyt avomaankurkkuja, jos jonkinmoisilla resepteillä, mutta sitä oikeaa reseptiä ei ole löytynyt.
Eli joskus nuorena tyttönä säilöin kurkkua ja muistelen kaiholla sitä herkkua mitä sain aikaiseksi. Purkit ei kauaa kerenneet kellarissa vanheta.
Nyt valmistaessani maistui liemi samalle, kuin muistelen silloin maistuneen.


n.1 kg avomaankurkkua
400 g sipulia
2 paprikaa
2 dl tillisilppua

Liemi:

1 1/4 dl vettä
1 1/4 dl etikkaa
2 dl sokeria
1/2 dl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä

Raasta kurkut ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Kiehauta vesi ja sokeri. Sekoita muut liemiaineet joukkoon. Jaa kurkku-sipuliraaste yhteen sekoitettuna tölkkeihin ja ripottele joukkoon tillisilppua. Kaada päälle kuuma liemi. Relish on valmista tarjottavaksi liharuokien kanssa 3-4 päivän kulutta.




2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun laitoit reseptin, aikoinaan tein tuollaista kurkkusalaattia mutta vuosien varrella resepti on hävinnyt jonnekin :) Tein sitä ilman paprikaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula, sinulla näköjään sama vaiva kuin minullakin tämän reseptin kanssa oli näet hukassa pitkän aikaa ennenkun nyt vahingossa tuli tehtyä ja huomattua, että tätähän se oli...

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)