keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kauratoscaomenat


Nyt kun omenoita on taas niin paljon, kun vain jaksaa syödä kannattaa näitä herkkuja käyttää välipaloissa hyväkseen.
Meillä oli eilen herkullisia kauratosca omenoita vaniljavaahdon kanssa.
Nopeaa ja niin herkullista.
Ohjeen nappasin 2008 syyskuun yhteishyvä-lehdestä.

Olemme myös tänään jo Ukkoseni kanssa leikelleet omppuviipaleita pakkaseen, se käy niin sutjakasti kun Ukkoseni poraa omenaporalla karat pois ja minä sitten leikon omenat viipaleiksi ja laitan pakastepussiin. Kätevää tämä yhteistyö niin ei kerkiä omenat tummua ennen pakkaseen menoaan.

600 g omenoita

PINNALLE:
100 g voita
1 dl sokeri
3 dl kaurahiutaleita

Poista omenista siemenkodat ja leikkaa ne lohkoiksi  uunivuokaan.
Sekoita pehmeään voihin sokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele omenoiden päälle murumainen kauraseos. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Tarjoile lisänä vaniljakastiketta tai jäätelöä.



2 kommenttia:

  1. Omenoita tosiaan on! Siksipä kaikki ohjeet niiden syömiseksi ovat tervetulleita. Olen keittänyt mehuksi, lohkonut pakkaseen tehnyt hilloa ja syöty on ja jaettu kaikille halukkaille. Silti niitä aina vaan on PALJON!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun muillakin on yllinkyllin omppuja.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)