perjantai 12. syyskuuta 2014

Karkeat sämpylät


Taas on ohje uusimmasta Leivotaan-lehdestä kotoisin. Nyt tuntuikin koko lehti olevan täynnä herkullisia reseptejä, joita haluaisi sormet syyhyten päästä kokeilemaan.
No, ensi viikolla sitten kokeillaan taas uusia leipä ohjeita.
Nämä sämpylät oli sopivasti rouheisia ja ihanan makuisia. 

Tänään käytiin tenavien kanssa puistossa.
Tällä kertaa mukaan pääsivät kaikki, meillä kun usein Ukkoseni vie noita isompia poikia jalkapalloa pelaamaan silloin kun pienemmät nukkuu päiväuniaan.

25 g hiivaa
5 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1/2 dl murskattuja pellavansiemeniä
1 dl grahamjauhoja (minulla spelttijauhoja)
1 dl karkeita ruisjauhoja
n. 7 dl vehnäjauhoja

KORISTELU:

Pellavansiemeniä

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää muut ainekset, jauhot vähän kerrallaan. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa voimakkaasti muutama minuutti. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 1 tunti. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä. Pyörittele taikina pitkulaisiksi sämpylöiksi. Laita ne leivinpaperoidulle pellille ja anna kohota liinan alla n. 30 min. Kuumenna uuni 250 asteeseen, voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle pellavansiemeniä. Paista uunin keskitasolla n. 10 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)