sunnuntai 24. elokuuta 2014

Valkosipuliset porkkanakiekot



Siivoilin tuossa noita kaappeja pojan ja hänen tyttöystävänsä kanssa. Saatiin suht`koht valittua tavarat mitä poika uuteen kotiinsa sitten viikonpäästä vie mennessään.
Täällähän tätä tavaraa on yllinkyllin mistä pitäisi luopua.


Sitten seuraavaan projektiin eli lupasin auttaa tyttöystävän valmistujaisjuhlan leipomis hommeleissa. Tai oikeastaan lupasin lahjani leipomuksina.
Nyt olen selaillut netistä munattomia ja muitakin allergisille valmistettuja makeita leivonnaisia.
Jos vain jollain on herkullisia ohjeita munattomaan leivontaan esim. muffineille tai kekseille otan ilolla vastaan.

No, eilen tuli tehtyä lisäkkeeksi todella nopeita ja herkullisia porkkanakiekkoja valkosipulilla ja sipulilla höystettynä. 
Nämä herkut saa valmiiksi kädenkäänteessä ja maku on ainakin näin sipulin intohimoisena ystävänä suoraan huipulta.

2 porkkanaa
4 pientä valkosipulinkynttä
1 1/2 dl paahdettua sipulia
1/2 tl ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat lanteiksi.
Paista pienessä nokareessa voita tai öljyä.
Kaada sekaan kuoritut ja pieniksi leikatut valkosipulinkynnet.
Kaada joukkoon myös kuivattu sipuli sekä mausteet.
Anna paistua noin viisi-kymmenisen minuuttia tai porkkanoiden koosta riippuen niin, että haarukalla kokeiltaessa pokkanat ovat vielä hievenen napakoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)