maanantai 18. elokuuta 2014

Punaherkkaista vispipuuroa


Minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että ainakin kerran kesässä täytyy saada punaherkuoista tehtyä vispipuuroa.
Ja nyt näytti sitten olevan sen vispipuuron aika.
Ai ai, kuinka se onkaan taas ihanan pehmeää ja hyvää.
Toivottavasti vain jotain jää huomiselle aamupalallekin tästä herkusta.
Nämä marjat olivatkin sitten viimmeiset meidän puskista tältä kesältä. Onneksi kerkesin taas ennen lintuja poimimaan pakkaseen  purkin poikineen.


1 l vettä
4 dl punaisiaviinimarjoja
1 1/2 dl mannasuurimoita
n.1 dl sokeria
1 tl suolaa

Keitä marjoja vedessä n. 10 minuuttia.
Vatkaa sitten mannasuurimot hyvin joukkoon.
 Keitä puuroa noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
Sekoittele välillä vispilällä.
Nosta puuro jäähtymään ja ripottele pintaan suola ja sokeri.
Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)