kotiliesi

sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pannupizzat


Eilen iltapalaksi tuli tehtyä pitkästä aikaa pannupizza.
Olin aivan äimänkäkenä, kun kaikki veteli pizzaa suuhunsa kerrankin antaumuksella.
Olin niin luullut ettei kaksi vanhempaa innostu pannupitzan pohjasta ollenkaan, mutta oli mukavaa todeta olevansa väärässä.
Pohjaa jopa kehuttiin maistuvaksi ja jopa parhaaksi pohjaksi, jota on pizzassa saatu.

Tein kerralla kaksi piirakkavuoallista niin jäi sitten aamulle toisesta pizzasta aamupalaa. Pääsi taas siinäkin helpommalla, vaiken yleensä mitään aamupaloja perheelle enään nykyään tee viikonloppuisin, koska kaikki on niin isoja, että itse saavat jääkaapista mitä sitten aamusella haluavat syödä.
Ja meillä kun tuo nuoriso heräilee kukin eri aikaan niin on siihen vaikea kaikille jotakin alkaa väsäilemään. Siitä olen kyllä pitänyt kiinni, että ruoka on kahdeltatoista ja jos silloin ei herrasväkeä ruokapöydässä näy niin ilman ruokaa jää.
Viikolla sitten on aamupalaa kaikille, kun kukin lähtee omiin touhuihinsa kouluun ja töihin.

Tänään on taas uuni kuumana ja hetkenpäästä syödään makaronilaatikkoa tai kebab-vuokaa. Tein taas kaksi ruokaa niin huomenna, kun hoidokeita on jo melkein täysi liuta ei heti tarvitse ruokaa ajatella.

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
1 1/2 tl suolaa
n. 8 dl kokojyvä vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

HUOM. Tästä ohjeesta siis tulee kaksi piirakkavuoallista pizzaa.

Sekoita kaikki ainekset ja lopuksi lisää viidenminuuttin vaivaamisen jälkeen joukkoon öljy.
Anna kohota sen aikaa kun leikkelet täyte aineksia.
Öljyä kädet ja puolita taikina. Ala sitten öljytetyin käsin painella taikinaa vuoan pohjalle. Reunoille ei tarvitse taikinaa nostella, vaan täytteen laitettuasi reunat nousevat uunissa ihan itsestään.

Tomaattikastike:

1 prk paseerattua tomaattia
2-3 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1 rkl sokeria
2 rkl basilikaa
1 tl ruususuolaa

Tämän tomaattisoosin teen pizzaan kuin pizzaan aina samanlaisen. On niin hyvää siellä pizzan pohjalla.

Siis kaikki ainekset vain pannulle.
Sipulit pieniksi leikattuna.Anna siinä poreilla sen aikaa kun leikkelet päälliset pizzaan.

Päälle laitoin tälläkertaa 

1 pkt pekonia
150 g metwurstia
n.4 dl juustoraastetta
2 rkl kuivattua basilikaa pintaan

Kaada tomaatti soosi puoliksi kummankin taikinan päälle ja levittele ruokalusikalla joka kohtaan. Ripottele leikatut pekonit ja metwursti tomaattisoosin päälle. Sitten vain juustoraastetta pinnalle ja basilikaa.
Uunissa oli 275 asteella tai niin kuumalla kun uunin vain saa.
Noin 10 minuuttia oli pizzat lämpiämässä ja sitten vain ääntäkohti heti kun olivat sen verran jäähtyneitä että suuhun ilkesi laittaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)