kotiliesi

lauantai 16. elokuuta 2014

Limemarinoitu avokadosalaatti


Tänään olisi tarkoitus lähteä siivoilemaan kirppispöytää, jonka viikoksi varasin tästä lähi kirpputorilta ja samalla voisi hieman täydentää pöydän antimia.
Mutta ensin syödään ruoka, joka tänään on avokadopastaa.
Ostin ison pussillisen avokadoja ja niitä on nyt tarjolla jos jonkinmoisessa muodossa.
Eilen tuli syötyä limemarinoitua avokaadosalaattia ja Ukkoseni grillasi meille possunpihvit.

Keitettyä makaroonia oli vielä jääkaapissa, joten ajattelin sen hyödyntää salaattiin. Tulee niin paljon tuhdimpi salaatti, kun laittaa makaroonia joukkoon. Minä keitän aina ison satsin makaroonia kerralla, josta sitten saa salaatteihin sekä ruokiin helpon pohjan.
Tein tälläkertaa salaattiinmarinaadin limestä ja tuli kyllä yllättävän raikas ja mukavan makuinen salaatti.

Marinaadi makaroonille:

1/2 puristetun limen mehu
ripaus (sormi)suolaa ja sitruunapippuria
tilkka omenaviinietikkaa 
3 rkl (pellava siemen) öljyä

Kaada makaroonien joukkoon ja anna marinoitua tunnin tai vaikkapa yhden vuorokauden.

Sitten vain makaroonin sekaan salaattia, tomaattia kurkkua ja avokadoa sekä paprikaa.
Tälläkertaa tein salaatista hieman tujumpaa ja laitoin joukkoon chilinpalon ja ruohosipulia kunnon nipun makua antamaan ja taas syötiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)