kotiliesi

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Kaxholmenin kaalisalaatti



Kävimme Ukkoseni kanssa tyhjentämässä kirpputoripöydän ja olihan sieltä pussin pohjalle tullut ihan kivasti rahaakin.
Minä kun niin epäilin, että saammeko edes pöytää maksettua, mutta mukavasti oli raha kirstu kolissut ja talvella sitten uusi pöytä varaus ja tyttöjen talvitakit sekä pieneksi jääneet luistimet ja sukset myyntiin.

Löysin mukavan salaatti-ohjeen karppaus kirjasesta. Tämä on muunnelma coleslaw-salaatista ja maku on kyllä juuri minun makunystyröilleni tarkoitettu.
Itselläni ei tällä kertaa löytynyt punasipulia, jota tähän olisi tullut. Mutta laitoin tilalle sipulin varsia ja ai ai, kyllä maistui näinkin todella hyvälle. Toisella kertaa sitten teen punasipuli version ja makustelen kumpi salaatti vie voiton.

1/2 pientä valkokaalia
1 punasipuli (minulla 7 sipulinvartta)
1/2 dl majoneesia
3 tl vahvaa sinappia
1dl creme fraichea
suolaa ja mustapippuria

Suikaloi kaali ja pilko sipuli. Sekoita ne keskenään salaattikipossa.
Sekoita kastike aineet keskenään ja mausta reilusti.
Hämmennä kastike salaatin joukkoon.
Anna makustua hetki jääkaapissa ennen syömistä.


2 kommenttia:

  1. Tässä on kyllä salaatti munkin makuuni, tätä reseptiä tulen kokeilemaan. Kiva saada vaihtelua tavalliselle cole slaw'lle, niin hyvää kuin se onkin! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja, minä tykästyin oitis tähän salaattiin.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)