kotiliesi

lauantai 23. elokuuta 2014

Hölskytysretiisit


Tänään on taas aamusta asti ollut meno ja meiniki päällä.
Heti herättyä lähdin salille ja sieltä suoraan kauppaan.
Sitten kotiin ruoanlaittoon. 
Tänään syötiin vanhimman tytön lempiruokaa jauhelihakastiketta ja spagettia.
Lisäkkeiksi tuli tehtyä salaattia, valkosipuliporkkanoita ja näitä helppoja ja herkullisia hölskytysretiisejä.
Ohjeen tähän herkkuun sain eräältä kommentoijaltani.
Minun retiisit ei kerenneet vielä kauaa marinoitua, mutta ohjeessa luki, että päivänkin marinoiduttuaan retiisit saavat kauniin värin, joten tämän herkun toinen nimi on kuulemma "melkein ruusuruokaa".

No, syömisen jälkeen olenkin kierrelleet kauppoja.
Ensin Pojan ja hänen tyttöystävänsä kanssa haimme pojan ensi-asuntoon siivousvälineitä ja kunnon paistinpannun.
Sitten tyttöjen kanssa vaate ostoksilla ja lopuksi Ukkoseni kanssa autonosia ostellen. 
Huh, mikä päivä.
Mutta nyt ollaan taas kotosalla pyörittämässä arkea eli pyykkikone sauna linjalla mennään.

1 pss (125 g ) retiisiä

1/4 dl vettä
1 1/2 rkl etikkaa
n. 2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa

Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne säilykepurkkiin.

Sekoita muut ainekset keskenään ja kaada retiisien päälle.
Sulje kansi ja hölskytä.
Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Mutta jos haluat retiiseitä ruusunpunaisia niin anna niiden makustua pari päivää. 

2 kommenttia:

  1. Jo on ollut Sinulla oikein meno päivä :) Harmi kun en laittanut retiisejä kasvamaan, noin niitä olisi tullut syötyä. Laitan korvan taakse ensi kesää ajatellen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuula, kannattaa ehdottomasti kokeilla näitä hölskytys retiisejä, oli ne niin herkullisia.

    VastaaPoista

Mukavaa kun kommentoit :)