perjantai 15. elokuuta 2014

Broileripaistos


Tänään olikin erikoinen työpäivä.
Päivä meni kutakuinkin uusien hoitolasten ja heidän äitiensä kanssa tutustuen ja sopimuksia tehden.
Ukkoseni oli sitten omien hoidokkiemme kanssa pihalla.
Ruoan tein välissä ja nukutin pienimmän ja sitten homma jatkui uusien hoidokkien tutustumisella.

Tämän ruoan tein meidän kesälomalla, mutta tästä tuli niin herkullista, että pakko se on vielä teille tänne laittaa.
Katselin juuri läpi noita kaikkia ruoka kuvia, joita on tullut kesälomalla otettua ja totesin, etten muista kaikista edes reseptiä.
Siis, mitä tästä opimme.
Aina täytyisi kirjoittaa heti kaikki reseptit tänne teidän nähtäväksi ja luettavaksi.
Siispä koitan parantaa tapani.

2 kevätsipulia renkaina ja varsineen
1/2 punaista paprikaa suikaleina
3 valkosipulinkynttä
1 kesäkurpitsa
50 g fetajuustoa
4-5 broilerin rintafilettä
1/2-1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 (luomu)kanaliemikuutio 
1 rkl tacomaustetta
100 g kirsikkatomaatteja
2 dl kermaa
n. 100 g juustoraastetta
Parmesaania

Leikkaa uunivuoan pohjalle sipuli, paprika, kesäkurpitsa ja valkosipulit. Lisäksi jääkaapista löytyi vielä hieman fetajuustoa jonka pilpoin joukkoon.
Laita päälle broilerpalat (minulla valmiiksi mausettuja).
Laita vielä pinnalle kirsikkatomaatit.
Kaada sitten pinnalle kermasta ja juustoraasteesta sekoitettu neste.
Raastoin vielä hieman broitsujen pinalle parmesaania.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 40-60 minuuttia riippuen broitsujen vahvuudesta.
 Voit koittaa haarukalla painaen tuleeko broilerista vaaleaa nestettä sisältä.
Sitten on ruoka valmista syötäväksi, mutta älähän polta kitalakeasi kuumilla tomaateilla, vaikka ruoka onkin herkkua.

Tarjoilin ruoan spelttihelmien kanssa, mutta yhtähyvin ruoka maistuu tavallisen riisin kanssa.



4 kommenttia:

  1. Taisin juuri keksiä huomiselle ruuan :-). Vaikuttaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Erja, kiva kun löytyi ruoka-ohje ja toivottavasti tykkäätte.

      Poista
  2. Tätä täytyykin kokeilla! Kasvimaa pukkaa tuota kesäkurpitsaa reilusti ja uudet reseptit tuovat mukavaa vaihtelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ja tähän voi hyvällä omallatunnolla lisätä vaikka tuon kesäkurpitsan määrää halutessaan.

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)