tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kinkku-munapiiras


Tänään tuli tehtyä suolainen piirakka Sikke Sumarin kirjasta Sikke ruokaa rakkaudella Saarenmaalla.
Sikke hehkutti piirakassa olevan kaikki ainekset aamupalalle, mutta meillä piiras oli nyt tarkoitus syödä iltapalalla.
Samoin Siken piirakkaan tuli leikkelemakkaraa ja minä en jaksanut kauppaan enään leikkeitä mennä ostelemaan ja koska jääkaapista löytyi palvikinkku suikale pussukka niin se sai meillä kelvata keittokinkusta, jota kirjassa luki.

1 pkt valmista voitaikinaa
3 rkl sinappia
250 g keittokinkkua
7 kananmunaa
nippu ruohosipulia tai sipulinvarsia silputtuna
1-2 dl parmesaania raastettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria
chilimaustetta hyppysellinen

Voiteluun:

1 kananmuna ja 1 rkl maitoa

Kauli taikinasta piirakkavuoan pohja ja voitele se sinapilla.
Asettele puolet kinkuista sinapin päälle ja riko munat kinkkujen päälle.
Riko keltuaiset mutta älä sekoita niitä valkuaisiin.Ripottele munien päälle ruohosipuli ja parmesaani mausta  ja levitä loput kinkut pintaan.
Tee lopusta taikinasta piirakalle kansi  ja nypi se yhteen pohjan kanssa.
Voitele pinta muna/maidolla ja pistele haarukalla. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin.


4 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä hyvältä! Tätä pitääkin joku päivä testata!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne, meillä on jo Ukkoseni kysellyt , että eikös pian saisi tätä piirasta uudemman kerran.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta tosi paljon. Olen etsiskellyt ohjetta tuloksetta siitä lähtien, kun näin pienen pätkän Siken ohjelmaa, missä tätä herkkua tehtiin. Mukavia kesäisiä päiviä Sinulle! toivottelee Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Heidi kun kävi näin hyvin huomasit kokkaukseni ja minä taas tein juuri tämän piirakan enkä jotain muuta :)

      Poista

Mukavaa kun kommentoit :)