kotiliesi

torstai 3. heinäkuuta 2014

Kesäkurpitsainen-pekonipasta




Kesäloma on alkanut mukavasti reissun jälkeen on taas puhtia koneessa ja olen saanut jopa siivottua pian kaikki keittiön kaapit.
Ja nyt on meikäläisellä muistamista, minne on minkäkin tavaran taas laittanut.

Tänään kävimme myös Ikeassa heti aamutuimaan vanhimman tytön ja Ukkoseni kanssa. Tavaraa olisi taas kerran tullut mukaan vaikka kuinka paljon, mutta täytyi alkaa toppuuttelemaan itseäni, ettei eletä yli varojensa.

Nuorimmainenhan on nyt leirillä ja huomenissa haemme taas tytön kotiin reissuiltaan.

Eilen tein meille tälläistä kesäkurpitsaista pastaa, josta muuten tuli mielettömän herkullista.
Nyt kun kasvihuone puskee kesäkurpitsaa niin paljon kun vain kerkiän sitä käyttämään niin tottakai joka ikisessä sapuskassa on kesäkurpitsaa muodossa jos toisessa.

1 kesäkurpitsa
3 valkosipulinkynttä
7 lehteä minttua
2 kevätsipulia varsineen
1/2 dl öljyä
1/4 ruususuolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pkt pekonia
n.200 g spagettia
2 dl keitinlientä
parmesaaniraastetta

Pese ja pilko kesäkurpitsa pieniksi.
Kypsennä kesäkurputsa ja sipuli sekä valkosipuli (jätä sipulin varret pastan sekaan).
Paista kurpitsa ja sipulit pehmeiksi ja saavat hieman väri pintaansa.
Kaada kurpitsa sipuli seos kulhoon ja lisää joukkoon mintunlehdet sekä öljy. Soseuta seos sauvasekoittimella. Laita kurpitsojen jälkeen pannulle pekonikuutiot ja paista rapeiksi.
Keitä spagetti paketin ohjeen mukaan ja valuta se niin, että jäljelle jää pari desiä keitinlientä. 
Kaada sitten kurpitsakastike sekä spagetti ja keitinliemi pannulle anna vielä hetki tekeytyä ja maista. Tässä kohtaa voi tarvittaessa lisätä vielä pikkuriikkisen suolaa, mutta minusta maku oli näin todella hyvä.
Pinnalle enään parmesaania raasteena ja sitten pääseekin jo herkuttelemaan ruoalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)