perjantai 18. heinäkuuta 2014

Höyrymehu


Tänään tuli loppujenlopulta ostettua mehumaija ja heti aloin keittelemään marjoja pakasteesta.
Tuli muuten mehua kunnon satsi tässä kuvassa ei edes ole kaikkia.
Tämä mehu innostus on kytenyt siitä asti, kun tänne muutimme kolme vuotta sitten, mutta jotenkin se vain on jäänyt ja jäänyt.
Eilen sitten tuli käytyä sukuloimassa ja saimme niin hyvää mustaviinimarja mehua, että oli pakko käydä ostamassa oma mehumaija ja ryhdyttyvä heti työntouhuun.
Syksyllä odottaa tietenkin uusi keittopäivä.


Tulimme juuri Ukkoseni kanssa saunasta ja tänään olikin Ukko laittanut sellaiset hieman kipakammat löylyt, sataa näytti heti saunan oven aukaistua, mutta kyllä se vaan niin priskas, niin kun mummoni sanoisi jos vielä eläisi.

Tarkempi lukija varmaan huomas, että tuossa alakuvassa on myös uunikin päällä.
Siellä on tulossa kolmen päivän tulos eli terveysleipää, mutta siitä sitten toisella kertaa hieman enemmän.

n. 8 l marjoja tai hedelmiä
1 kg sokeria 

Kaada mehustimen pohjakattilaan vettä. Nosta päälle mehukattila. Kaada marjat ja sokeri höyrymehustimen siivilä osaan. Nosta siiviläosa mehukattilan päälle ja sulje kannella. Kuumenna mehustinta ja valuta ensimmäinen mehu n. 20 min. kuluttua. Kaada mehu takaisin mehustimeen marjojen päälle. Toimenpide tehostaa mehun irtoamista.
Jatka höyrystämistä n. 1 tunti ja valuta valmis mehu puhtaisiin pulloihin. Täytä pullot ja sulje heti. Jäähdytä mehu ja säilytä viileässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)