sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Bostonkakku


Nyt on loma-ilmat suosinut pari päivää. 
Eilen tulikin pestyä ikkunoita ja tämä päivä alkoi kahden maton pesulla ja  iltapäivällä innostuin tekemään bostonkakkuja. 
Saa taas kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun pakasteeseen tulee jotain vierasvaraa ja viimevuotisia marjoja tyhjenee pakasteesta.
Onneksi alakerran pakkanen on jo ollut tyhjänä jonkin aikaa.
Enään on tyhjennettävänä tämä keittiön iso pakastin kaappi.

Näihin kakkuihin olisi voinut tehdä joko kinuski kuorrutuksen tai vaikka suklaata päälle noroina, mutta koska osa meni pakkaseen ja toisen osan söimme itse en semmoisia krumeluureja nyt alkanut kakkujen päälle enään väsäämään.

Ukkoseni on koko päivän puurtanut ulkona terassin penkin ja leikkimökin sisustuksen kimpussa.
Nyt lähti vielä saunaa laittamaan virille.
On kyllä niin ihanaa taas kömpiä maate sauna puhtaana.

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
3 tl jauhettua kaardemummaa
2 kanamunaa
2 dl sokeria
n. 15 dl vehnäjauhoja
200 g voita

Täyte:

n. 300 g pakastemarjoja (minulla punaistaviinimarjaa)
5 rkl perunajauhoja
2 rasiaa (400 g ) tuorejuustoa (minulla toinen appelsiinin makuinen ja toinen vanilja).
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 tl kanelia
2 kanamunaa

Murenna hiiva käden lämpöisen maidon joukkoon ja sekoita mukaan myös suola, kardemumma, muna ja sokeri.
Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa noin 5 minuuttia.
Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä hetki.
Kaada joukkoon myös pehmeät voinokareen palaset.
Anna sekoittua vielä hyvin taikinaseokseen.
Lisää tässä vaiheessa jauhoja tarvittaessa jos siltä näyttää.
Taikina on valmista kun se irtoaa juuri ja juuri kulhon reunoista.

Laita taikina kohoamaan liinan alle vedottomaan paikkaan, minulla taikina on aina uunissa kohottamisen ajan.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle.
Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli kukin osa kerrallaan suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
Sekoita täyte eli notkistetun tuorejuustojen sekaan sokeri, kaneli sekä munat.
Levitä täyte taikina levylle.
Ripottele päälle marjoja ja perunajauhoja.
Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi.
Leikkaa rulla melko leveiksi paloiksi.

Voitele vuoat voilla ja asettele taikinapalat väljästi vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)