kotiliesi

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Porkkanoiden piilotusta


Porkkanoita on nyt piiloteltu joka ruokaan ja salaattiin.
Tein pitkästä pitkästä aikaa jauhelihakastikkeen, jota aina tyttöjen ollessa pieniä tein. Poika oli silloin todella huono syömään kasviksia ja niitä sitten piilottelin eri ruokiin, jos jollakin konstilla.

Sitä tässä nyt vain olen pähkäillyt, että mitenkä tälläisiä hyviä reseptejä voi unohtaa. 
No, nyt täytyy muistaa useimmin tehdä, kun taas tuli mieleen.
Tämä kasti on kaiken kukkuraksi niin helppo ja yhksinkertainen, aikaa tosin kuluu kastin kiehuessa, mutta eihän siinä tarvitse hellan vieressä koko aikaa kököttää.
Tähän ruokaan sopisi hyvin tuon paseeratun tomaatin tilalle tomaattimurska ja jos oikein muistan, niin reseptissä jopa oli tuo murska eikää paseerattu tomaatti.
Ja oikeaan reseptiin ei kuulu noita suluissa olevia mausteita lainkaan. Mutta minä aina lisään esimerkiksi balsamikoa jauhelihakastikkeeseen, niin en sitä nytkään siitä pois jättänyt.
Tästä kastikkeesta tulee ihanan makuista, johtuen porkkanoista jotka on muussaantunut kastikkeen joukkoon.
Harmi vain unohdin meidän syömis hässäköissä kuvata ruokalautasen. Tässä yläkuvassa, kun porkkanat ovat vielä ihan selkeänä raasteena.

Olen nyt alkanut spagetiin sijaan keittämänn makaronia, koska pienepien on sitä helpompi syödä ja isommatkin ovat sanoneet, että makaronilla kastike on paremman makuista.

Valmistin tänään myös kinkkukiusauksen ja pannarin uunissa. Niin pääsee huomenissa sitten helpommalla tuon ruoan kanssa.

400 g sika-nautajauhelihaa
1 iso sipuli
1 tlk paseerattuatomaattia
3 porkkanaa raasteena
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 1/2 tl suolaa
1 rkl basilikaa
2 tl mustapippuria
(2 rkl balsamikoetikkaa)
(3 rkl tomaattiketsuppia)
( 2 tl jauhelihamaustetta)
(1 rkl soijakastiketta)
(1-2 rkl perunajauhoja ja 1 dl vettä)

Ruskista silputtu sipuli ja jauheliha kattilassa.
Lisää joukkoon paseerattu tomaatti sekä pineksi raastettu porkkana.
Anna hetki kiehua kasaan ja lisää sitten vesi joukkoon. 
Tässä vaiheessa kastike näyttää aivan löysältä.
Sitten vain antaa kastin kiehua liedellä sopivalla lämmöllä, niin että kastike porisee koko ajan. Lisää mukaan myös mausteet.
Minä kiehuttelin kastia puolitoista tuntia, jonka jälkeen porkkanoiden pitäisi olla sakeuttanut kastikkeen. Mutta jos kastike on vielä liian löysää voit lisätä kastikkeeseen perunajauho vesi seoksen.
Muista sekoittaa koko ajan lisätessäsi perunajauhon kastikkeen joukkoon, ettei kastikkeeseen tule paakkuja.
Sitten pieni kiehautus ja kastike on valmista nautittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)