tiistai 24. kesäkuuta 2014

Porkkana-parsakaalikeitto


Ihanaa, välillä taas on aurinkoista ja ulkonakin tarkenee.
Siispä koko aamupäivän olimme ulkona ja tämän päivän ruoat olivat osin pakasteesta ja osin mitä eiliseltä oli jäänyt.

Tämän kasvissosekeiton tein meille eilen iltapalaksi ja nyt sitä sitten syötiin vielä päiväruoallakin loppuja pois. 
Minusta varmaan alkaa tulla vanha tai sitten tuo pää ei pysy menossa mukan, kun ostin samalla viikolla kaksi kilon porkkanapussia. Pakko oli sitten keksiä tuolle toiselle pussille jotain käyttöä, ettei porkkanat pahene. Ensi viikosta kun alkaa vielä meidän kesälomamme ja ruokaa kuluu todella vähän. 
Olenkin aina tuskaillut meidän loman aikana tuon ruokapuolen kanssa, kun tulee ostettua aivan liikaa kaupasta ja sitten ihmetellään mihin kummaan kaikki ruoka saadaan ennen pahenemista menemään.
No, josko sitä nyt olisi oppinut läksynsä ja osaisi käyttäytyä kauppareissuilla oikein.

1/2 kg porkkanoita
1/2 parsakaalia
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
100 g ricotta juustoa

Kuori ja paloittele kasvikset ja laita kiehumaan kasvisliemeen.
Anna kiehua noin puolisen tuntia.
Soseuta keitto ja mausta sekä lisää ricottajuusto sekaan. Anna vielä kiehahtaa niin, että juusto soseutuu keittoon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa kun kommentoit :)